fredag 27 mars 2015

Vigmed

Haft begränsat innehav senaste tiden och sålde på senaste studsen (senaste newsrelease) då vi nådde så högt som 12 kr (även om jag inte fick så bra betalt). Ändrade på det idag med hyggligt stora köp som ger mig snitt GAV för tillfället på 9.40,-

Jag gissar dagens aktiva säljare upphör när vi kommer in i nytt kvartal. Rätt ofta handlar sånt här om fondplacerare som vill "lura" sina fondandelsägare genom att kunna lista "poppisaktier" som folk vet har gått bra och vice versa. Sen tittar iofs fondandelsägaren och fattar inte riktigt hur fonden kan ha gått så dåligt med de innehaven :-)

Bolaget är i en klart spännande bransch samtidigt är ägare (för) otåliga att se genombrott, det lär fortsätta ge kraftiga svängningar man kan utnyttja.

I övrigt har jag idag gjort en trejd med 7000 Canacol in på 2.81 och samma antal ut på 2.95. Den aktien svänger kraftigt och jag blir inte ledsen om den svackar mer rejält ikväll och jag kan öka innehavet till liknande vikt som Pan Orient och Dream Global (som bör handlas ex utdelning idag).

Jo, jag handlar på mig Minco Silver också. Bolaget ska vara lågt värderat då det är illikvitt, sällan släpper nyheter och de facto har misslyckats driva sin kinesiska silverfyndighet till produktionsklar.

För mig handlar det mer om HUR LÅGT VÄRDERAT... Vid tillfälle ska jag sätta ner tillgångarna i siffror vs börsvärde men lite snabbt:
1. Mkt hög kassa relativt börsvärdet (inga skulder)
2. Aktier i mkt intressant australiensiskt bolag och uppköpskandidat som OCKSÅ är mkt stor andel av dagens börsvärde...
3. Ja och så var det silverfyndigheten i Kina. Läser man MD&A står det klart att man i alla fall jobbar vidare och når vissa framgångar.

Summa: Jag försöker handla när det är extremt billigt sälja när det är billigt och samtidigt hoppas jag på att det plötsligt ska komma besked om att dom får genombrott i Kina eller att australiensiska bolaget ska fortsätta upp, kanske motsvara hela dagens Minco börsvärde... och så småningom bli uppköpt. Återkommer ev med mer info men ni kan ju alltid läsa själva. Återigen, nackdelen är usel likviditet och få nyheter.

1 kommentar:

  1. Det vore ju intressant att veta vad det egentligen (bakom kulisserna) är som fördröjer Mincos tillståndsprocess. Att det råder stopp på nya tillstånd pga en tidigare damm-olycka är en förklaring som dök upp ganska sent tycker jag. Att inte kunna få igång en gruva i ett råvaruhungrigt land där många är mutbara handlar nog mer om att man är ett västerländskt bolag. Man har även försökt sälja hela eller delar av projektet då man inser att man aldrig själva kommer att få starta gruvan, men spekulanterna vill antagligen vänta ut bolaget med kunskapen om att det inte händer nåt utan sista tillstånden. Aktien har gått att trejda med guldpriset tidigare, men verkar ha kapitulerat helt senaste halvåret tillsammans med flera andra juniorer. Men ja; kassan vs börsvärde är ganska outstanding!
    /S

    SvaraRadera