torsdag 26 mars 2015

Ett par saker, i stressad tillvaro

I skrivande stund har guld brutit 1200 usd och avståndet till de obehagliga nivåerna växer. I mångt och mycket hänger det ihop med att usd rekylerar efter uppgångsperioden. 5% försvagning på usd (såsom USD/EUR från 1.05 till 1.10) motsvarar ju närmare 60 usd motiverad uppgång för guld. Intressant blir att följa sådant som 50 dma. I bakhuvudet finns att vi går mot senvår och sommar. Jag äger lite PM aktier, mycket metall men är inte jättesugen att hoppa på detta tåget just nu. Man kan säga att jag känner att jag missat upprekylen och inte är övertygad om att detta kommer hålla i sig. Samtidigt förstår jag de som väljer att ligga kvar med innehav man redan äger. Mycket handlar nog om ev generell börsnedgång får USD att vända uppåt igen eller inte.

Igår redovisade Crius Energy för andra kvartalet i rad ett mycket stabilt resultat som väl underbygger utdelningen. MEN, bolaget har varit en bra vinnare för mig med kombination av 35% värdestegring och hög månadsutdelning. Igår tog jag därför hem vinster på allvar i denna rätt illikvida aktie.

Även mitt andra utdelningsbolag, säkrare Dream Global har gett mig kombination av bra kurstillväxt på närmare 10% och hög månadsutdelning.

Summerat fortsätter jag bygga likviditet på säljtillfällen. Duktigt folk jag läser påpekar att börserna varit starka och att allmän lite större rekyl inte är otänkbar framöver. Jag har haft en mycket bra inledning på 2015, något jag inte varit så bortskämd med senaste åren och jag tycker mig ha råd att spela lite säkrare nu. Att i lugn och ro kunna sitta och fundera över vilka bolag och sektorer man vill äga och följa dessa en tid i väntan på svagare börs är skoj men kräver lite disciplin. Men jag köpte faktiskt lite aktier i ett nytt bolag som jag kan komma göra till nytt storinnehav kommande månader. Har dock som sagt ingen brådska i ett börsklimat där min högsta prioritet är att inte förlora pengar.

Större innehav just nu är: Pan Orient, Dream Global och Canacol. Största innehav är cash.

RED: Helt ute ur Crius, ser att det är kanadensiskt TV inslag som varit katalysator för uppgången. Rapporten var bra i och med att det var ännu ett bra kvartal men det var sämre än kvartalet innan så det är nog TV inslaget som gjort bolaget hett. Jag är jättenöjd med placeringen oavsett om det blir återinträde eller ej i framtiden. Just rapporterna är de tillfällen jag ser som farligast med bolaget och en sak jag uppskattar efter att dom negativt för ett år sedan överraskade marknaden, var just att dom då överraskade. Inget hade läckt i detta illikvida bolag, det hade jag märkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar