tisdag 17 mars 2015

Canacol lyfter av okänd anledning...

jag har idag hastigt och lustigt gått från att ha snittat ner till att ta vinst. +10% är tillräckligt för att göra dagen lyckad för mig. Nytt ATH i Crius igen bidrar också.

Bekvämt läge när det är så här som i Canacol och Crius. Min taktik om det går ner igen är att jag nu har utrymme att snitta ner, går det upp vidare så tar jag fortsatt lite vinst (och skapar utrymme att vid rekyl köpa tillbaka de första jag tog vinst på "för tidigt", ni har hört detta "konservativa tugget" tidigare).

Canacol och Crius är ungefär lika stora på 3e och 4e platsen i portföljen, 1 och 2 är Dream Global och Pan Orient. Dream rör sig sällan tillräckligt för att motivera trading (man tenderar bara missa månadsvisa utdelningen...) och POE är en för illikvid aktie, mer typen att man får vänta på nyhet för att något ska hända. Å andra sidan räknar jag inte heller med att POE har så mkt nedsida med hela börsvärdet drygt i kassan och återköpsprogram. (fotnot, om någon tänker bjuda på POE, lägg inte högre bud än 1.45, det finns fler säljare än vad ögat visar, bättre vara snål och tålmodig)

Likviditeten är för tillfället stor medans jag bl.a väntar på vad resten av veckan ska innebära för guld och PM aktierna. Imorgon är det dags för FED och det är då som sagt för de flesta ett lotteri vart dessa skickar speciellt PM aktierna beroende på ordet patience vara eller inte vara. Det används faktiskt datorer för att snabbplöja texterna när dessa släpps och på så sätt köpa/sälja före vad vi dödliga hinner reagera.

Min gissning är att ordet är borta men att det kombineras med förmildrande andra ord bla bla om att man kommer titta mkt noga på data innan man höjer räntan bla bla osv. Viktigaste budskapet tycker jag dock är att detta för de som inte har insiderinfo (ingen investmentbank nämnd, ingen glömd) är ett tillfälle som är ovanligt riggat mot småsparare och därför något jag historiskt borde ha tittat på från sidan redan tidigare (ja sånt här FED elände kommer ju alldeles för regelbundet i olika former även om denna gången ser mer elakartad ut än vanligt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar