torsdag 26 februari 2015

Småskojigt om att Apple kan återuppväcka ett gammalt mode

"Guld" mobiler sålde ju väldigt bra i Asien bara pga färgen. När man nu introducerar man Apple Watch så blir det lite dyrare för modemedvetna asiater som vill visa sin framgång. 2 ounce guld i klockan som lär komma kosta 5.000 usd. Spekulationerna är i full gång hur mycket guld som kommer gå åt. Årsproduktion + återvinning är ju 4000 ton/år. 16.000 klockor är 1 ton guld. 9e mars kickar Apple det hela igång. De mest aggressiva pratar om :-) 1 miljon i månaden. Heja Apple!

Som fotnot kan sägas att Apple berättar att man utvecklat en ny 18K blandning som är dubbelt så hårt som vanligt 18K guld.Någon som tror Apple kommer bli ensam om att kasta sig över "guld-trenden"?

Jag undrar om inte detta kan bli stort. Apple är ju coolt och 5.000 usd (knappt 40 tkr) är tillgängligt för rätt många människor och det är inte helt enkelt att skapa kopior såsom för andra "guldprylar". Har du en guld Apple så kommer folk märka dig och din "framgång", punkt slut.

The Apple Watch will start at $349 and will come in three main varieties -- a sport watch, a mid-tier watch and a luxury gold watch. The company hasn't made any announcement about how expensive that top-tier watch will be, though analysts expect it will be in the thousands.
Apple chief executive Tim Cook said in the company's latest earnings call that the watch will begin shipping in April.

Jasså... du fick den i aluminium av din äkta hälft.... den för 349 dollar... tja men han hjälper ju till med disken i alla fall...


1 kommentar:

  1. Satt också och läste om det i bloggrullen här på sidan idag, onekligen intressant! Vi har ju länge läst om hur lite av världens kapital som finns i guld, och hur få av världens sparare som faktiskt sparar i guldrelaterat. Det ultimata sättet för guld att bli mainstream vore ju med hjälp av en Apple-produkt=) Men svårt att säga vad det har för påverkan, ifall man jämför det med mängden smycken folk har hemma.
    /S

    SvaraRadera