söndag 15 februari 2015

Kommande vecka

Lite minnesanteckningar andra kanske har nytta av med:
1. Emerging market webcast onsdag 18e kl 4.30 PM ET 
Firma som heter US Global investors som brukar vara av intresse att lyssna på.

2. Dream Global webcast om Q4, 19e kl 2 pm ET

3. Dream office reit om Q4, 20e 09.00 am ET (äger inte detta kanadensiska systerbolag till Global, men följer dom).

4 kommentarer:

 1. Hejsan!

  En fråga till dig OG - Vad säger du om oljepriset? Tillfällig rekyl eller är en botten satt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena utesluter kanske inte det andra som du formulerat det ;-)

   Jag tillhör ju de som tror att USA's regering via Saudi av politiska skäl sopade till oljan extra snabbt och hårt för att komma åt "Shia sidan" och då speciellt Ryssland och Iran.

   Men det verkar ju även finnas viss överproduktion. Var jämnvikt och vart Saudi och Washington nu drar tycker jag är svårgissat. Men det viktigaste för mig när det gäller t.ex mina guldproducenter och Indien av diskuterade skäl, är väl att oljan inte studsar tillbaka till gamla nivåer och det känns mindre sannolikt men vem vet.

   Radera
 2. OB skulle det va

  SvaraRadera
 3. Det är intressant att se senaste statistiken som visar att USAs oljeproduktion fortsätter att öka trots rigg-droppet som startade i oktober. http://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=WCRFPUS2&f=W
  Tittar man på grafen för antalet riggar så var det i mitten av 2009 som antalet började rusa, men det dröjde till slutet av 2011 innan oljeproduktionen fick fnatt.
  http://blog.yardeni.com/2015/02/whats-driving-oil-price-rally-excerpt.html
  Är det alltså ett par års lagg vi ska räkna med innan riggdöden får genomslag i produktionen? Om man är ett shaleoljebolag som sitter med lån och halvrolig balansräkning så slutar pumpar man väl gärna max för att ha fina siffror inför långivare (därav prod.statistiken), men skjuter kanske investeringar på framtiden (därav rigg.statistik)!?
  Ska FOMC sänka guldet även idag btw?
  /S

  SvaraRadera