tisdag 23 december 2014

”Största religiösa utrotningen som någonsin planerats”


SVD
– Varje dag anländer hundratals krigare från hela världen. För mig är det obegripligt.

Reportern Jürgen Todenhöfer är den första västerländska journalist som fått bevaka IS inifrån. I tio dagar har han levt med terroristgruppen.
– De är mycket starkare och mycket farligare än vad någon i väst inser, säger han.


Mycket av vad jag gör på denna bloggen handlar om enkel matematik och att tänka logiskt. Vanligtvis handlar det om aktier men låt oss vandra in i det förbjudna för ett ögonblick.

En sådan tanke är:
- Om det finns 600.000 muslimer i Sverige så är det inte orimligt att tänka sig att runt 10% av dessa är i "arméålder" dvs 19 - 25 år.
- Av dessa 60.000 svenskar så är hälften män dvs 30.000 
- Om SÄPO anger att 300 st svenska muslimer valt att ansluta sig till ISIS
- 1% av 30.000 är 300 st.
- Om 1% samlar sig och verkligen gör slag i saken och vill slåss i en armé som är en ren våldtäktsarmé och värsta typen av mördare och precis tvärtemot så långt man kan komma ifrån vad Sverige står för, hur många sympatiserar med ISIS utan att ännu ha gjort slag i saken och åkt?
- Frågan är därefter, hur kan detta ha spårat ur så här?
- Därefter ett konstaterande. Om 1% har åkt och ytterligare 1% sympatiserar. Då är det fortfarande 98% som inte gillar ISIS. Dessa människor är svenskar, kommer förbli svenskar, och är precis lika oskyldiga till ISIS illdåd som alla oss andra och förtjänar inte att bära någon kollektiv skuld för vad 2% gör och tycker.
- Men det är svårt att inte fråga sig om invandring från sunnimuslimska länder inte tillför en mycket tydlig och växande hotbild. Fasan är att Khalifen av Islamiska staten en dag uppmanar sina anhängare att ta kampen till alla områden muslimer finns. I Frankrike har vi på kort tid tre vettlösa attentat med enda gemensam nämnare att gärningsmannen ropade Gud är stor innan han försökte döda slumpmässiga människor eller poliser.

Vi har alla ett ansvar för att Sverige som det ser ut idag ska fungera och ingen grupp ska marginaliseras. Inga stora grupper kommer lämna Sverige för vi är idag kollektivt och tillsammans Sverige. Men jag som är väldigt positiv till andra kulturer och arbetskraftsinvandring vill understryka att jag tycker vi måste vara tillåtna att diskutera om vi ska ha en typ av invandring som kanske tillför en hotbild mot alla svenskar oavsett religion och för den delen om det är en korrekt slutsats att dra att en hotbild skapas.

1 kommentar:

  1. Gissningsvis så sympatiserar betydligt fler än 1% med IS. Om uppemot 1% har tagit det mycket stora steget och anslutit sig till IS så är det gissningsvis mångdubbelt fler som sympatiserar med dem.

    Enligt vad SÄPO säger offentligt så har ingen återvändande IS-soldat ännu tagit steget att förbereda ett attentat på svensk mark. Den dagen som det ev sker så blir antalet sympatisörer en viktig parameter.

    SvaraRadera