tisdag 8 juli 2014

Madalena Energy såg god efterfrågan på rabatterade PPn

Extra delen på ytterligare 7.5 mcad som bolaget givit mäklarna rätt till tecknades också. Ja, det betyder fler aktier men bolaget som just vuxit tämligen dramatiskt produktionsmässigt och reservmässigt som komplement till fantastiskt spännande shale oil/gas play fick med detta besked en mindre pressad kassa efter förvärvet (bör vara ca 12 mcad nu).

Jag gissar vi nu har begränsad tid kvar av konsolidering innan aktiekursen börjar röra sig mot gamla nivåer igen. Risker finns som alltid och dom inkluderar politiska utvecklingen däremot är jag inte så orolig för snacket om default. Det är en hedgefond historia uppbackad av vad IKN illustrerat så väl en amerikansk domare med inte det alldeles bästa ryktet bland sina kollegor (man bör vakta vad man skriver och det gör jag). Politiska risken + som alltid risk för torrhål etc gör att man som vanligt ska använda diversifiering och inte vara för tung i sånt här bolag. Operationella risken har dock sjunkit med bolagets egen diversifiering och förstärkta förmåga att genera gott kassaflöde som kan återinvesteras.

2 kommentarer:

  1. "Jag gissar vi nu har begränsad tid kvar av konsolidering innan aktiekursen börjar röra sig mot gamla nivåer igen" vilken nivå/kurs pratar vi om då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se. Det finns allmän oro i marknaden just nu och om det fortsätter så lär det övertrumfa faktumet att sommareffekten på börs brukar gå mot sitt slut om 5-6 veckor.

      Radera