onsdag 9 april 2014

Värt att citera Dagens industri

"Sveriges statsskuld är 36 procent av BNP. Den har mer än halverats de senaste 20 åren och hör till de absolut lägsta i den rika delen av världen.  Sverige kan låna pengar på tio år till räntor strax över 2 procent. Det tyder på att Magdalena Andersson är ganska ensam om bedömningen att vi har ”problem med statsfinanserna”. "

Japp, vi har ett problem med överbelånade hushåll men det är mer eller mindre orsakat av att Socialdemokraterna först vägrade sänka ränteavdragen och sen gjorde klart under de borgliga åren att man tänkte använda det mot regeringen om man försökte (som både fp och C försökte).

(S) kommer ta över ett extremt välskött Sverige. Det som varit sämst med borgarna har varit utrikespolitiken men det är ju lite grand som klassikern att min fru överlåtit den till mig i vår familj mot att hon bestämmer det mesta annat som jag tycker är mer oviktigt... såsom val av hus, renoveringar, möblering osv... Sverige är inte jätteviktigt och ett land som Rumänien borde behandla vår kritik av deras romer politik på det sätt det förtjänar, tystnad eller möjligen erbjuda Sverige att ta över denna minoritet om minoriteten så själv önskar. Rumänien behöver inte aktivera sin politik inom EU bidrag gentemot romer. Ska EU göra någon nytta i landet så är det genom att stödja allmänna projekt såsom vägbyggnad vilket skulle göra stor nytta för alla och inte bara socialistliberala propaganda personers personliga behov av att rättfärdiga sin parasitiska existens.

3 kommentarer:

 1. Visst är statsfinanserna mycket bra, men en ev bostadskrasch kan snabbt ändra på det faktumet.

  Banksektorn i Sverige är väldigt stor i förhållande till BNP, ca tre gånger. OM bostadspriserna börjar falla snabbt och bankerna måste räddas av staten så krävs det stora tillskott av kapital som måste lånas upp, och då är det game over för välfärdsstaten. Alliansen borde trappat ner ränteavdraget när de tog bort fastighetsskatten och hade egen majoritet, men det tordes de inte. Och nej, jag tror inte de rödgröna vågar göra det heller men det är kanske de som sitter vid makten när en ev krasch kommer.

  SvaraRadera
 2. Är detta vad du äger just nu innom uran? Varför tror du på ZAD och PWE? Är det inte väldigt små och mycket osäkra bolag?

  Uranportföljen:

  UEC: 1%
  ZAD: 0.5%
  EFR: 0%
  URE: 0 %
  PWE: 2 %
  URZ: 0 %
  CCO: 0%

  SvaraRadera
  Svar
  1. UEC är borta i vad som kan beskrivas som "stop loss", i övrigt korrekt.

   PWE och ZAD är att betrakta som lottsedlar. Helt korrekt, små och osäkra bolag. Hela sektorn är extremt volatil med undantag av Cameco.

   Det går att tjäna fruktansvärt mycket pengar om man tajmar en sektor som denna rätt. Men riskerna är också väldigt höga som alla rimligen vet.

   Notera texten jag skrivit som ligger under det du kopierat ovan:
   Kommentar: Att inte uran spot orkat lyfta något trots att t.ex T.U gjorde PP och köp har bekymrat mig. Nu går också Cigarr Lake igång. Kort sagt, jag hade helst sett en rejäl rekyl innan jag köper tillbaka tungt.

   Radera