måndag 28 april 2014

Nautilus drar vidare, upp 30% till..

RED: Sålde de två Madalena posterna köpta idag på 70 cent för 74 cent, ca 5% efter courtage en sån här dag är rätt att ta när 90% av innehavet ligger kvar tycker jag. Jag gissar aktien drar vidare uppåt i veckan men man vet aldrig... kanske handlar man på 70 cent igen imorgon... jag gillar att sätta mig i sits att jag är en sorts vinnare oavsett om det går upp eller ner...

Sålde 3/7 av kvarvarande aktier på 62 cent dvs hygglig affär på 3 dagar eller vad det är när man köpt för 25 cent. Har ca 1% kvar i portföljen av bolaget. Går den 30% till kommer jag halvera är planen. (Red nu upp 37% idag under mkt hög omsättning)

Madalena är svagt upp men orkar inte gå emot negativ börs. Jag har handlat fler på 70 cent och bjuder på 69 cent, är inte expert och är osäker på hur produktionskurvor för bolagets källor kan utvecklas men allt jag läst säger att jag vill äga bolaget. Som så ofta på börsen i mellanstora och mindre bolag så imponeras man av vad som ser ut som en säljare som aldrig verkar få slut på aktier... för mig har det dock fungerat utmärkt då jag flertal gånger trejdat till mig mycket goda vinster.

Har även köpt tillbaka mer Enterprise aktier.

Enterprise och Madalena är ju mina två tunga innehav och dom är båda mycket likvida och därmed rätt givande att trejda toppdelen i och utöver det så har bolagen utvecklats väl kursmässigt och fundamentalt.

Båda bolagen är ju "välsignade" av Keith Schaefer där jag bara krasst kan konstatera att han för tillfället har ett flyt och track record som ingen nyhetsbrevs författare/analytiker kan matcha. Sånt kan ändra sig men för mig som är i tidigare skedet av att lära när det gäller olja-gas-infrastruktur så funkar det hela utmärkt.

Logiken säger mig att utbyggnad av gas och oljepipelines påverkas inte bara av att LNG och ny exportkapacitet på olja behövs utan även att det rejäla ryck vi sett i naturgas och kanadensisk olja rimligen kommer leda till att ytterligare kapital investeras i infrastruktur i Kanada. Det i kombination med modest vinstmultipel och snabb tillväxt är orsaken att jag äger Enterprise och Macro. Q1 rapporten för T.E bör bli helt strålande utifrån vad som antytts. Frågan är väl bara om det är inprisat, fast å andra sidan så är det i så fall en riktigt låg vinstmultipel som är in prisad. Blir spännande när det är dags.

2 kommentarer:

  1. Tittar man på en tioårig graf så har aktien dragit iväg så mycket att det här bara är början. Ser helt sjukt ut

    https://finance.yahoo.com/echarts?s=NUS.TO+Interactive#symbol=nus.to;range=my;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=;

    SvaraRadera
  2. Timmins Gold to release Q1 2014 financial results on April 30, 2014

    Ingångsläge här?

    SvaraRadera