tisdag 22 april 2014

MH 370 Malaysian Airlines borde inte vara borta...

Bra intervju som beskriver hur det blev väldig debatt efter att Air France planet försvann i Atlanten men att det sen bara rann ut i sanden trots att teknologin sedan länge finns för att planen löpande och speciellt vid vissa händelser via satellit ska sända ut position och innehållet i svarta lådan till kontrollcentrum.

Oavsett om man är intresserad eller tror på aktien så tror jag ni tycker den välgjorda intervjun är intressant. Jag avstår att kopiera något utan Ni får gå till sidan själva.

Mest fascinerande tycker jag det är att utrustningen typiskt sett sparar in sin inköpskostnad på under ett år via bränslebesparingar etc (inte en del jag fördjupat mig i).

Vidare info om bolaget. Den som undrar varför kursen svänger så kraftigt ska veta att vi tydligen har omfattande konvertibellån som förfaller till återbetalning eller konvertering till aktier (typ 40 cent) om 6-8 månader. Logisk slutsats är att konvertibelägarna som inte vill äga (fler) aktier säljer eller shortar det antalet man "riskerar ha ekonomiskt incitament att teckna snarare än att få tillbaka cash".

Spännande bolag och logiken säger att deras eller annan teknologi borde införas så att man slipper leta plan var 5e år. Jag såg att man nu igen börjar spekulera om att MH370 har landat någonstans. Det är som sagt en intressant intervju även om man bara är intresserad för allmän bildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar