lördag 29 mars 2014

The Juice Media


Mersmak?Juice Media kan framöver följas i vänstra bloggrullen :-)

7 kommentarer:

 1. Hej OB
  Har du lämnat Allana för gott, isf av vilken anledning ?
  Chreca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men det tycks ju vara klart att israelerna lyckats få köpa in sig till dagens kursnivåer snarare än att lägga det där budet på 2-4x kursen som nog många aktieägare hoppades skulle hända. Att dom kommer över kontrollpost gör samtidigt att andra aktörer inte kommer köpa upp bolaget. Dvs hela det där avtalet har en del negativa sidor. Uppsidan är nu att dom bygger själva och att israelerna möjligen köper ut resten längre fram.

   Radera
 2. Vet du vad som har hänt med Zadar minus 16% idag....det var väl ett av Scoris uranbolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små bolag och speciellt små uranbolag är extremt volatila åt båda hållen. Låg volym, någon med en bunt aktier som av någon anledning bestämt sig för att sälja och brist på köpare för tillfället... då går 10, 20, 30% snabbt. Likadant på uppsidan.

   Radera
 3. Ligger du kvar i Örnen OB? Jag vet att du minskade tidigare. Vad är det som händer nu egentligen? Aktien verkar få omotiverat med stryk. De släppte en ganska hygglig rapport som har följts av ett antal nedgraderingar.

  SvaraRadera
 4. Undrar också om örnen, ligger ganska mycket back på den. Båda valuta och aktiekurs har rasat som en högriskaktie, öka, hålla kvar eller sälja???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger inte kvar i den (för tillfället), sålde den som jag antytt baserat på att jag (tyvärr) haft exponering mot Argent och bedömningen att dessa två är starkt korrelerade.

   Jag uppfattar nedgången som liten del senaste rapporten och klart största delen smitta från oron kring Argent vilket jag var rädd för.

   Vad man måste förstå är att dessa bolag har en ekvation som är olja på plussidan och utdelning och investering för att stå still i produktion på minussidan. Till den sistnämnda kommer utgifter för att få produktionen att växa. Diskussion uppstår om vad som är tillväxtinvesteringar och vad som är investeringar för att stå still.

   Investeringar för att stå still + utdelningar ska helst hyggligt matcha intäkterna medans investeringar för att växa är mer okej att ha utöver detta.

   Jag räknar med att återkomma till Eagle framöver i min portfölj.

   Radera