söndag 2 mars 2014

Powertech dealen

Nu har jag läst genom texten i pressreleasen och man kan konstatera att bolaget blivit svårare att värdera. Kom ihåg att PWE hållits vid liv genom pengar från ägarna av bolaget man nu slås samman med. Dvs att något sånt här skulle hända var en klar möjlighet, PWE används för att komma till börsen bakvägen lika mycket som att bolagets tillgångar tas över.

Nästa logiska steg bör vara att affären genomförs fullt ut vilket sker i juli. När det skett kommer huvudägaren ha 77% av aktierna och jag tror inte man tänker lägga något bud. Vad jag däremot tror är att man kommer vilja sprida ägandet så ett positivt scenario är att man på sedvanligt Kanada vis driver kursen innan man vill göra en PP. En möjlighet som är intressant är att den spridningen inte måste ske i Kanada utan kan ske på asiatisk börs, tex Singapore.

Vi har redan tjänat bra med pengar på att något hänt och nu kan man bara spekulera i sånt som det ovan och när tajmning för eventuell ytterligare kurskörning blir aktuell. Som jag sagt tidigare, man får förbereda sig för ryckvis kursutveckling. Närtida huvudvärdet ligger i Dewey Burdock tomten och jag gissar det är full fart framåt där för nya hyggligt välfinansierade företaget nu. Men det blir också spännande att lära känna de internationella tillgångar som tillförs.

3 kommentarer:

  1. Ökar? Säljer? Eller behåller du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte gjort några affärer i PWE senaste veckorna och har inga ordrar inne. Jag vill ha uranexponering via bl.a PWE men jag vill inte bli tung portföljmässigt.

      Radera