tisdag 25 februari 2014

Utmärkt Awilco Drilling!

RED: Q4 powerpoint presentationen (conf call var ju 15... hoppas jag bara lurade mig själv, sorry, hoppas dom är snabba på att lägga ut inspelningen)

Japp, det borde ha sett ut så här... men det är alltid lika skönt när man får det bekräftat. Awilco tuffar stabilt på och genererar de inkomster som ger oss kvartalsvis direktavkastning om 5.5% eller ca 22% årligen på fasta kontrakt där den av de två riggarna med kortast kvarvarande kontrakt har 23 månader kvar (från 1 jan 14) och där kontrakten har inneboende extra styrka i form av prishöjningar som är fastslagna. Något lägre utnyttjandegrad motverkades av just prishöjningar som slog genom om vi har alltså upprepning av förra kvartalets rekordhöga utdelning om 1.10 usd.

Sista dag aktien handlas med utdelning är måndag 3e mars. Sen väntar ett närmast absurt stort belopp ännu ett kvartal för mig. Min tanke är att lyfta den i lugn och ro om inte aktien drar kraftigt upp (vilket skulle kunna hända med fördröjning då det i så fall säkert triggas av amerikanare igen snarare än norrmän). Det är också slående hur poppis denna aktien var vid förra kvartalsutdelningen där jag kunde sälja på snitt 135 EFTER utdelningen medans man nu kan köpa den för 121 precis FÖRE utdelningen. Folk älskar att köpa det som redan gått upp, det är ett faktum.

Awilco är idag mitt största innehav med GAV på ca 120 NOK denna vändan.

Väntas också conf call lite senare idag.

Full rapport här.

(off topic: besökare från Venezuela och Bangladesh just nu, det ser man inte varje dag...)

11 kommentarer:

 1. Måste säga att jag inte begriper någonting.... precis som du skriver kunde jag tanka på med nya aktier för 117-118 förra veckan och nu efter en stabil rapport kan jag köpa ytterligare aktier för 121 och bara invänta tisdagens utdelning, tack för det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en generell oro på riggmarknaden om att nya riggar ska komma ut om några år i för stort antal och inte få kontrakt. Awilco har ju en av sina två riggar bekvämt kontrakterad långt förbi den tiden och kommer kraftigt förbättra båda på varv runt årsskiftet jan 2016 vilket ger dom en förväntad livslängd till 2032 tror jag det var samtidigt som dom blir attraktivare.

   Jag har två kommentarer till om detta:
   1. Innan första riggens kontrakt går ut så lär vi lyfta 40% av dagens börsvärde i utdelningar och någon katastrof i dålig riggmarknad för bolaget kommer vi inte se då en av två riggar är kontrakterad till mkt goda priser till slutet av 2017....
   2. Awilco har så låg cost base på sina riggar att bolaget inte borde ha några problem att prisa till sig ett kontrakt för den riggen vars kontrakt går ut om 23 månader (det finns ju 275 dagar option att förlänga det vilket väl i sig borde vara god sannolikhet då det ofta handlar om hur det går för själva projektet och där det knappast är attraktivt att byta rigg för oljebolaget för att få ner kostnaden säg 10%).

   Radera
  2. Ett par norska analytiker med DNB i spetsen som fortsätter pressa aktien. Med rapporten över så har jag valt att gå in i tradingfas igen vilket i nuläget betyder att jag är köpare.

   Radera
 2. Nej, håller med. Märklig kurssättning men bara att hugga för sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ser det precis så med. Har precis läst deras Powerpoint presentation för Q4 och den bekräftar precis allt jag velat se detta kvartal.

   Jag tror dom kommer visa sig ha utmärkta möjligheter att hyra ut den rigg som blir ledig i början av 2016 och som då är så toppmodern som en äldre rigg kan vara och att det kommer göra att de 22% i utdelning bara tickar vidare. Undantaget blir då naturligtvis Q1 2016 då utdelningen säkert gör uppehåll. Återigen kan vi konstatera att kunderna är mycket nöjda med riggarna och vi kan konstatera också att vinsten hade varit ännu större om vädret som bekant under Q4 (och Q1) varit svinaktigt blåsigt. Men nu lär det vara över och riggarna har klarat det bra.

   Radera
  2. Detta bidrar nog till att sentimentet är kasst:

   Seadrill skuffer
   John Fredriksens riggselskap Seadrill tjente 281 millioner dollar i 4. kvartal 2013, mot ventet 369 millioner dollar.

   Seadrill-aksjen har svingt voldsomt i løpet av formiddagen. Den har vært omsatt fra 210,20 til 233,30 kroner, mens kursen nå er 210,60 kroner, ned 7,55 prosent.

   - Tallene var som forventet og utbyttet var som forventet opp. Jeg tror aksjen blir straffet for at det er uklarhet rundt markedssituasjonen der ute. Det er den volatiliteten som ligger i aksjen for øyeblikket, sier Anders Bergland i RS Platou Markets til Reuters

   Aksjen har en enorm omsetning så langt i dag, med rundt 515 millioner kroner.

   Radera
  3. Många bolag i branschen inklusive Seadrill är på kraftig hävstång. Man har leverans av riggar kommande år och blotta tanken på att dessa inte ska få välbetalda kontrakt är inte så rolig då bolagen kommer behöva dra in pengar för att slutbetala vid leverans.

   Det är en annan situation än vad Awilco är i men det påverkar dom uppenbart. Awilco själva verkar signalera relativ allmän marknadsoptimism för sitt område och med så långa kontrakt är man i en behaglig situation. Det blir mycket intressant att lyssna på deras presentation.

   Radera
 3. Kanske en dum fråga men, vet du om det är utdelning på noteringen i Oslo också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar det är usd benämningen på utdelningen som ger dig osäkerhet. Men jo det utdelas motsvarande 1.1 usd för oss med nok notetade aktier

   Radera
  2. Ja, det var det jag tänkte på! Tack!

   Radera
 4. Hmm posten försvann, försöker igen.
  Några tankar på senaste tidens fall och insiderförsäljningar. Sitter själv med en rätt stor del awilco och funderar på om man ska tanka eller avsluta.

  SvaraRadera