torsdag 20 februari 2014

En bättre politisk skala än vänster till höger

Ni kan ju själva fundera var ni hör hemma. Min poäng med bilden är som jag ofta återkommer till att Rött och Brunt är syskon (och raka motsatsen till min politiska åsikt). Skulle vilja tillägga att jag skulle valt ett annat ord än nationalist även om man snyggt får ihop det till nationalsocialist som är hyllandet av det auktoritära och kollektiva förtrycket dvs typ samma sak som radikal socialism eller kommunism eller för den delen radikal femminism som också hyllar kollektivets tvingande makt över de enskilda människorna.

En gång i tiden var det ju prästerna som förtryckte individerna här och den typen av kollektivistiskt auktoritärt förtryck finns ju fortfarande i stora delar av världen som bekant.
För att ytterligare peka på likheten mellan de två onda syskonen så kan vi ju upprepa den här bilden (nedan). Att syskon sedan gnabbas av och till som vi allt oftare ser i Sverige ändrar inte faktumet. Dom är båda auktoritära otäckheter som genom historien varit ett stort misstag att släppa fram.


Ytterligare en intressant fråga i sig är begreppet anarkist som hos många är ytterst missförstått eller om man så vill har många olika tolkningar. Översta bilden är en nyttig påminnelse om det.


2 kommentarer:

 1. kolla svt play moståndets soldater kommer även i repris 26/2
  100 år sedan och inget har förändrats sedan dess

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant, tack. Mycket handlade ju om att strypa individens rätt att kritisera staten.

   På den tiden så var ju socialismen fortfarande en gräsrotsrörelse som hade mycket gemenskap med individuell frihet. Som bekant försvann det strax efter kriget och socialism är ju nu den ledande kraften för kollektivismen i enlighet med lodräta linjen ovan. Tyvärr brist anarkistiska socialister nuförtiden ;-)

   Radera