fredag 10 januari 2014

%/&¤# Kanada dollar...

5.95 nu, minus 1.5% till på en dag.

12 månader sedan 6.60, 3 år sedan 6.93...

Är rätt likvid och har en hel del NOK, USD och faktiskt en del SEK baserat just nu så det kunde varit värre men roligt är det inte. Ska det nu då ändå ske så får det gärna kombineras med lite svagare börs så att det blir rea både på aktier och valuta...

3 kommentarer:

 1. Någon teori varför just Cad/Sek är så svag, jag har förundrat följt försvagningen nu som pågått ett bra tag utan att förstå varför riktigt ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. AUD har ju haft ett nedställ och CAD kommer nu med ner med fördröjning dvs ett skäl är att det anses vara råvarubaserade ekonomier även om Kanada borde ses som diversifierad. Igår hände det som hände också pga dubbla besked, svag arbetsmarknad i USA en månad drog ner USD och med CAD och till det kunde läggas svag egen jobbstatt i landet vilket indikerar lägre räntor i landet framöver vilket ger lägre valuta.

   Jag borde ta och titta lite på traditionella devalveringsvinnare som skogsindustrin i Kanada. Förslag på sånt och annat mottages gärna.

   Radera
 2. Många råvaror går ju dåligt just nu och får till och med stryk av guldet (OT så återstår det att se om detta är en makroekonomisk kanariefågel eller inte, men att guldet stiger mot oljan ger ju open pit miners lite mer andrum) så CAD bör försvagas mot SEK. .

  Pudelns kärna är ändå fastighetspriserna i Kanada vs Sverige, vilka viker ner först och brantast? Det talas om bobubblor i båda länderna. Jag gissar att detta kommer att bestämma valutakursen på längre sikt.

  SvaraRadera