lördag 25 januari 2014

Intressant dag igår och det var för sådant jag byggt 50% likviditet

Folk pratar om Argentina som orsaken till kursfallen men min åsikt är att det är ett helt oviktigt land som inte påverkar kursfall i NY. Dom har sedan länge varit ett märkligt isolerat vänsterland med något som närmast kan liknas med vad vi skulle kunna uppleva om vi hade en regering styrd av vänsterpartiet under två valperioder.

Valutan i Argentina skrevs ner, visst, men vänsterstatens konstlade växelkurs har hela tiden varit orealistisk och BNP efter så många år av socialism är obetydlig liksom handel med omvärlden.

Nej det vi såg var bara den vanliga typen av önskan att hitta någon orsak... vilken som helst... att sälja när börsen helt enkelt sprungit före sig själv.

Jag började försiktig handla igår. Jag tog in Uranerz 1.71 som jag sålde i torsdags på 1.88 (två gånger faktiskt efter att första gången köpt tillbaka den på 1.8). Jag försökte få tillbaka Denison men den höll sig två cent högre än jag bjöd och jag har ingen brådska.

Pacific Ethanol bjöd på ett maffigt ras efter att jag långt mer än dubblat mina pengar där på kort tid (GAV 3.35 usd). Trist om man prickade toppen (som jag igår läste att några svenskar tyvärr gjorde) och sen får minus 20% direkt i nyllet. Jag gjorde tre köp där igår, 7.11, 6.79 och 6.7. Mitt mål är att sälja den där dyraste posten. Jag fortsätter tro på bolaget, vi har haft en rekyl i etanolpriset men inget allvarligt. Vad jag tradingmässigt håller på med är att försöka få en nettoeffekt så att jag får tillbaka de två vinsthemtagningar jag gjort där jag sålt "billigast/för tidigt" om ni förstår vad jag menar.

Intressant är att Great Plains ethanol knappt backade alls. På det hela taget så tror jag det nu bjuds ett attraktivt tillfälle att gå in i PEIX även om det alltid är svårt att pricka botten när det svänger så här.

Största inköpen igår gjorde jag annars inte i Kanada utan i Norge i Awilco Drilling runt 120 och Prospector offshore på 20.8 nok. Awilco närmar sig ju kvartalsutdelning som bör bli ca 6.50 nok och Prospector kommer 2016 ha världens nyaste flotta av oljeborrplattformar och vid dagens hyror ca 2x EBITDA i värdering om dagens hyrespriser består till dess eller snarare 2015 när dom väl lär ha alla kontrakt på plats. Vi fick ju en stor kvalitetsstämpel på de där riggarna när Seadrill valde att köpa loss ett av kontrakten på de ännu ej levererade riggarna till god vinst för Prospector vilket gjorde att dom kunde utnyttja ytterligare en av de förmånliga optioner man satt på.

Jag ser fram emot nästa vecka och kommer nog försiktigt fortsätta vara på köpsidan i de sektorer jag tror på. Inom PM så är det fortsatt mitt val att hålla exponering via de fysiska metallinnehav jag har. Nu har guld börjat röra på sig lite även om silver fortfarande laggar och det är intressant att följa. Jag gissar det kan fortsätta så länge som allmänna börserna svackar dvs åtminstone in i början av nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar