lördag 4 januari 2014

116 länder har besökt bloggen!

En av de roligaste funktionerna på bloggen är den här, som man normalt når genom att klicka på lilla jordgloben nere till höger och på det sättet kan se statistik för bloggen live och historiskt. För den som liksom jag genast undrar hur många länder det finns så är svaret att folk räknar på olika sätt men runt 193-196 st... så 116 är jag tacksam för :-), min imponerande vän Jonas som flänger runt världen som den värste Sovereign Man är väl dock skyldig till många exotiska tillskott, men tack till Er alla... :-)

4 kommentarer:

 1. Jag ska till Budapest v 15, vet du någon bra restaurang att tipsa om gärna vegetariskt?
  Nåt annat du vill lyfta fram som du gillar med staden.
  Du har väl bott där vill jag minnas.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så duktig på vegetariska restauranger men du har en på Batthyani Tere (torg) som du kommer till via röda metron. Det är en Vegan restaurang i röd 1600 tals byggnad där jag förgäves försökt sälja in på dom att öl borde kunna serveras då det ju är vegetariskt...

  Som Göteborgare vill jag uttrycka min uppskattning för stadens Metro och fritt resande med den är ett starkt skäl att köpa turistkorten. Har i bakhuvudet att på sådant kort får även 1 barn åka med vilket då gör det till en mycket bra affär men googla om det berör dig.

  Min bästa rekommendation är att planera in kvällspromenad i en cirkel inkluderande över Margareta-bron till Buda sidan, bort till Batthyani (ligger mitt emot parlamentet på andra sidan Donau och perfekt för kvällsfoton), vidare bort till kedjebron tillbaka över till Pest och framför parlamentet bort till Margaretabron för att fullborda varvet. Det är otroligt vacker vandring med allt upplyst.

  Sen rekommenderar jag katakomberna uppe vid slottet (ligger lite på en av bakgatorna) nära fiskarbastionen. Utöver det så finns det ju rejäl bunt traditionella sevärdheter där ingen är att "varna för".

  Vad jag däremot vill uppmana dig noga är att iakta vilka de stora taxibolagen är och ENBART åka med de stora märkena. Annars blir man blåst av aktörer som är specialiserade på det. Men som sagt, ta Metro och kollektivt tycker jag. Alternativ till turistkorten är flerdagarskort eller 10 kupongshäften där man ska veta att man med kupong får byta inom tunnelbanenätet men inte inom/till bussnätet (dvs då bara en resa). Man kan också nämna att dom har massivt med kontroller som AMS åtgärder... så tjuvåk inte. Vackraste Metro är den guld med sina historiska ytnära stationer, röda är också vacker och mkt användbar, blå är fulare och går mellan "sämre områden"

  Men för att upprepa, mitt Budapest är väldigt mycket ljussättningen på parlamentet, slottet, fiskarbastionen, frihetsmonumentet under kvällarna och vi valde vår lägenhet så att vi knep mycket av det från den.

  SvaraRadera
 3. Hälsningar fråmn Cook Islands om du inte redan har det landet på listan

  Hellbound

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen.

  SvaraRadera