tisdag 24 december 2013

Sågning av Länsförsäkringar bankkort och SIBA

Någon kanske minns det här:

man kan få upp till 25% rabatt på SIBA genom att betala med LF kort och uppge kod. Har inte hunnit pröva och är misstänksam mot "upp till och bara vid ordinarie pris" men ska testa framöver.
Ange kundnummer 98992 och visa upp ditt kort från Länsförsäkringar när du ska betala din vara. Då kan du få upp till 25 procent rabatt på ordinarie butikspriser i varuhusen.

·      För att få rabatt måste du betala med ditt kort från Länsförsäkringar.
·      Rabatten gäller på ordinarie priser vid köp i varuhus och går inte att kombinera med andra erbjudanden och rabatter.
·      Rabatterade priser gäller inte på abonnemangsvaror, försäkringar eller presentkort.
 
En god vän har nu testat detta och det är ren skär bluff från SIBA och Länsförsäkringar. Visst, jag hade räknat med att man kanske inte skulle få fulla 25% eller att man inte skulle få rabatt på rabatt... men det är värre än så och jag tycker det är skäligt att kalla falsk marknadsföring av LF's kort.
 
Vårt test var en Samsung ej rabatterad standard TV.
 
"Nej rabatten gäller inte på den".
 
"Nej vi kan inte säga vad den gäller på, ni får pröva från fall till fall"

(SIBA internet kundtjänst)
 
Jag tycker man kan konstatera att man följaktligen ska se upp med dessa två bolag.

ICA banken kvarstår som den överlägsna nätbanksutmanaren men det ur ett rent kortperspektiv så har jag anledning att återkomma till fallet Norwegian's Mastercard som låter klart intressant. LF ska jag på sikt försöka avveckla även som försäkringsbolag. Vem vill få sådana besked som dom ovan när det är något allvarligare som hänt? Antingen har man trovärdighet eller så har man det inte.

1 kommentar:

  1. Jag tycker om reklamen för hundtugg ben som reducerar plack upp till 80%

    Det är alltså möjligt det kan förhindra upp till 80% av nybildande plack samtidigt som det är osäkert om det tar bort plack alls ;)

    SvaraRadera