måndag 2 december 2013

Kritik mot John Doody

Hade möjlighet att läsa ett av hans brev där han:
a) trivialiserade SLW's förlust om Pascua Lama inte blir av med påståendet om 675 musd som dom har rätt att få tillbaka. Vid annat ställe nämnde han dock att dom skulle få räkna av lite redan levererat från andra gruvor. Som jag ser det är korrekt beskrivning att om projektet försvinner vilket är stor risk så ryker bolagets isärklass största tillväxtprojekt och man få i praktiken ingen ersättning i närheten av förlusten.

b) Han säger att SilverCrest inte drabbas så mycket av Mexiko's kraftiga skattehöjning då man är heap Leach som inte gjort så mkt investeringar och inte har så mycket avskrivningar. Det är att titta bakåt, SilverCrest har under 2013 gjort mycket stora investeringar i anrikningsverk och har överhuvudtaget jätteinvesteringar på gång i kommande projekt och lär vara stor förlorare precis lagom till skatten träder i kraft under 2014 och framåt. Hade skatten däremot funnits under senaste åren så är det korrekt att man inte skulle ha drabbats så hårt just därför att skatten gynnar bolag som gjort låga investeringar och därmed har låga avskrivningar.

1 kommentar:

  1. Många nyhetsbrevsförfattare inom PM-segementet får det nog tufft framöver, det är ju bara att titta på GDX vs SPY senaste året så undrar man varför någon skulle vilja betala pengar för denna typen av tips. Kanske får de rätt så småningom, om 3 mån eller 5 år, men nån gång ska det väl vända för PM.

    Doody har ju dessutom tyckt att GORO skulle vara en bra placering i PM-segmentet. Tjena.

    SvaraRadera