söndag 1 december 2013

Kostnaden för källskatten i Kanada på utdelningar faller

Nej, fortfarande 15% men då svensk schablonskatt minskas med skatt betald i Kanada, dock max vad man betalt i Kanada så blir i alla fall effekten för mig som har mkt utdelningar (och withholding tax) i Kanada att jag inte påverkas av denna 40% (!) höjning av svenska skatten.

Höjd skatt för sparare

Nu har räntan som styr skatten på kapitalförsäkringar och investeringssparkonto slagits fast. Resultaten blir en skattehöjning med 40 procent, till 0,63 procent. Skatten beräknas nämligen utifrån nivån på statslåneräntan den 30 november året innan. För ett år sedan var den 1,49 procent, i år landade den på 2,09 procent.

Lyssnade ni föresten på intervjun nedan? Ett av förslagen var att investera i ålderdomshem och intervjuaren fascinerades av att ingen annan tänkt på det... hrmpff... titta i min portfölj :-) en av mina högavkastare är i den sektorn med 8-9% utdelning och kursen är upp kanske 3% inkl en månads avkastning så här långt.

Rent instinktivt känns branschen rätt, politiker brukar vara sena och behovet av platser inom sektorn ökar dramatiskt ur ett rent demografiskt perspektiv. Möjligen kan man dock misstänka att en och annan läsare bör avstå då det handlar om privata entreprenörer "inom välfärden" vilket jag förstår att bl.a. en majoritet av svenska folket tycker är ondska personifierat, ivrigt manipulerade av Aftonblaskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar