tisdag 3 december 2013

Hur tänker ni när ni tror att offentlig sektor skola och vård är bättre än privata konkurrensutsatta företag

där kunden själv väljer vilket han tycker är bäst?

På vilket sätt är ett enda kommunalt styrt alternativ bättre för dig när du behöver plats på äldrevård än att kunna välja något annat om du eller dina anhöriga tycker det brister?

Efter valet kommer allt handla om att avveckla det privata och återställa monopolet. Miljöpartiet har kapitulerat för Aftonbladets kampanj och säger tydligt att man tänker låta socialisterna driva sin politik.

På ett annat ämne noterar jag att guld och guldbolagen knäckte viktiga stöd och att risken därför ökat för kraftiga ytterligare nedställ härifrån. 1180 är rimligen nästa nivå som kan bli aktuell inom kort och med det ryktas 160 på HUI (197 igår). Vem kan idag utesluta att guld uppträder som andra råvaror och går mot en flerårig "vila" innan nästa bullmarket? Jag säger inte att man ska lämna guld helt men för mig handlar det fortsatt om att vikta 0-10% beroende på hur saker utvecklas. Igår lättade jag lite igen (då 1235 guld så grundligt forcerades nedåt) och är på 2% och det trots att jag ser bolag som gör riktigt bra ifrån sig såsom Endeavour och Avino. Tanken finns dock kvar att inför årsskiftet genom trading försöka komma nära botten med lite portfölj.

3 kommentarer:

 1. Otroligt bra skrivet med vass ironi men dj-ligt sant!!

  SvaraRadera
 2. Tror du att FED kommer att fatta beslut om att miska på sina stödköp imorgon och att vi då kommer att få en kraftig nedgång i guldet imorgon. Läste precis att Japan gör tvärtemot och ökar..http://www.di.se/#!/artiklar/2013/12/5/nytt-stimulanspaket-i-japan/ Hur påverkar det FEDs beslut tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättesvårt, jag har kort och gott ingen stark uppfattning om vad FED kommer göra vid nästa möte men man kan ju notera att för den som vet det eller har en stark uppfattning om det så är guldbolagen och derivat kraftfulla instrument.

   Att marknaden är så influerad av några få personer gör att jag gissar att kortsiktiga spekulationer bäst lämnas åt de som utan tvekan har bättre information än vad jag har.

   Radera