söndag 24 november 2013

Goa politiker i Göterborg, det är häftigt att betala skatt

SVT granskade hur Göte­borgs kommun lagt 446 000 kronor på ”öppen bar” i Cannes.
Då betalade kommunen över en halv miljon för rådgivning – i att sätta krokben för granskningen.
– Det framstår som ett våldsamt slöseri med skattepengar att få råd där man rekommenderas att begå lagbrott, säger tryckfrihetsexperten Nils Funcke
”Uppdrag granskning” avslöjade att Göteborgs kommun lät 40 tjänstemän resa till Cannes där man bjöd på ”öppen bar” för att ”knyta kontakter” på stans flottaste hotell – för 446 000 skattekronor.
Nu avslöjar Göteborgs-Posten hur fem kommunala bolag har köpt pr-råd för över en halv miljon kronor inför SVT-granskningen. I de flesta fall är det pr-firman JKL, där tidigare statsministern Göran Persson (S) är anställd, som fakturerat skattebetalarna.
I går publicerade GP flera dokument och mejl som avslöjar kommunens arbete för att undkomma granskningen. (Aftonbladet)

Är detta definitionen på rödgrön röra och hur tänker de Göteborgare som utan tvivel kommer ge samma Socialdemokrater makten fyra år till i landets andra stad? Jag menar jag hade inte sörjt ett borgligt styre som avskedats efter kriminalitet (som bekant finns speciallagar för politiker så att dom är skyddade) men Socialdemokrater och Miljöpartistiska väljare tycks vara mer tåliga för sånt här.

Det borde stå klart för alla att Göteborgs fängelser borde få tillskott av gäster, istället blir dom som sagt omvalda nästa år. Göteborgs väljare sänder ett klart besked till sina valda: Detta är okej, det är ändå minoritetens skattepengar ni sätter sprätt på... bara ni höjer den skatten så jag får mina bidrag ändå så är det okej. Socialism är egoism, rätt och slätt.

3 kommentarer:

 1. De ser ut sitta skyddade oavsett partifärg tycker jag och tänker på utförsäljningarna av svenska tillgångar till kompisar för 10 öre kronan, jag ser det som ren stöld förståss men vad bryr sig svenska skattebetalare det viktigaste har varit distribuera russinen till meningsfränder och samtidigt slå ihjäl välfärden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste jag ha missat. Som princip tycker jag det är självklart att statens tillgångar ska avvecklas då marknadsekonomi är ett betydligt vassare alternativ.

   Dvs jag anser inte att statlig och kommunal drift är välfärd och privat motsatsen som ditt inlägg antyder att du gör. Vi har gedigen erfarenhet av privatdrivna skolor i tre länder inklusive Sverige och min uppfattning är att om man tror på Aftonbladet's bild av verkligheten så har man inte alla hästar hemma på gården... maken till propaganda apparat får man leta efter och det säger jag även när dom hela tiden går efter SD som jag personligen tycker är white trash parti snarare än framtiden för Sverige (jag beklagar att Sverige inte ha ett parti som engelska UKIP som kritiker av en invandrarpolitik som brister pga svenskarnas socialistiska grundsyn med uppmuntran av bidragstagande)

   Men naturligtvis ska det vara en bra försäljning till marknadspris. Ingen regel utan undantag dock, t.ex tycker jag tomträtter kan säljas till husägare till lite rabatterat pris för att säkerställa att man får god uppslutning (nej, jag bor inte på tomträtt och känner ingen på rak arm som gör det).

   Radera
 2. OB>> Nej, enligt min mening har Socialism hos väldigt många enbart handlat om falskhet och en otroligt stor självgodhet. När man skrapar på yta hos de flesta inom makteliten där den "röda rosen" vägleder...ja då återstår enbart makt- och pengahunger. Men då många inte tillhör intelligenseliten precis inom socialdemokratin så har dessa insett tidigt att det är lättare att ta sig fram där och göra "karriär" då gymnasieutbildningen inte direkt räckte till...lättare att utantill lära sig de deras "pamfletter" för att föra propagandan vidare. Att utföra en kritiskt orsaksanalys av de konsekvenser ett visst beslut får som man behöver ta ställning till är ju...ja svårt för då måste man ju tänka själv...

  SvaraRadera