fredag 1 november 2013

Börsen idag

Ett par timmar kvar till start i Nordamerika och den som följer kvävebolagen har idag mycket intressant rapport från UAN:us dvs CVR Partners MLP.

När Rentech Nitrogen nyss kom med usel rapport så tydde mycket på att det var bolagsspecifikt för RNF snarare än sektorspecifikt. Dvs jag blev alltmer klar över att om jag ska in in sektorn så är det troligen UAN som är mitt val.

Tyvärr verkade marknaden också se det så efter första dagarnas chock och UAN stabiliserades och jag bestämde mig för att just vänta in denna rapporten och conf call.

CVR Partners Third Quarter 2013 Earnings Conference CallFriday, November 1, 2013 10:00 AM Eastern

Dock måste jag också påpeka att Avanza nyss mer eller mindre smög genom retroaktivt beskattningsuttag på amerikanska MLP's. Ja, man har flaggat för sin tveksamhet tidigare men att bara genomföra uttag utan att ens skicka ett meddelande är märkligt tycker jag.

Det slår mig förresten att det är dags att fråga dom nu om det inte äntligen ska gå att återigen handla MLPs utan att ringa in om dom fått klarhet.... NN tog ju vad jag kunde se hela tiden högre skatt och behöll handlingsbarheten.Är ju kort dag idag så vi får kanske klarhet från Avanza på måndag verkar det som. Logiskt sett finns det ju ingen anledning att försvåra handel om man ändå av försiktighetsskäl drar den högre schablonskatten.

MLP´s med USA's höga beskattning är ju inte lika attraktivt men vid kvartalsvisa utdelningar så kan man ju trejda in och ur bolagen och "undvika utdelningarna" men det förutsätter ju att handelstjänsterna är smidiga för att man ska få något flyt i handeln.

På ett annat ämne så ligger vad jag kan minnas både WTI olja och guld på nivåer nära stöd som om dom bryts kan ge rejäl motvind för bolagen. Som vi vet gäller det speciellt PM bolagen där det tenderar kunna bli våldsamt. Men även inom oljan så kan vi snabbt vara tillbaka i en värld där det gäller leta bolag som är hedgade på bra nivåer istället för som senaste månaderna, bolag som får ut maximalt av de goda priserna.

Den som känner för att läsa om något helt annat än dessa sektorer kan ju titta på detta bolaget som jag lagt några timmar på och kommer fortsätta följa utan att äga tror jag. Norsk odlad lax.

Marine Harvest

Den här bloggen blir lite allmänt tjatter om olika ämnen.

Noterar att Allana Potash ledning nyttjat senaste tidens svaghet i kursen till att tilldela sig rikligt med (antagligen) billigare personaloptioner. Jag har inte riktigt hunnit uppdatera det men har haft hyggligt flyt med försäljning tidigare och återköp på attraktiva nivåer senaste tiden.

Det kan finnas ett samband mellan trycket som varit och de aktier som blev fria från ägarna till det bolag Allana köpte. Kan naturligtvis vara någon annan som tröttnat med... såg dock ut att vara samma mäklare som under anonym sålt allt han kunnat kränga även om priset på aktien mosades. Projektet känns fortfarande som attraktivt och jag kommer hela tiden försöka trejda för att hålla bra GAV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar