måndag 2 september 2013

Obama lär vara väl förberedd på samtalet med Reinfeldt....

Det finns inte så mycket att säga om sånt här mer än att jag undrar var vi är om 5-10 år.

Ericsson och Saabs Radar Systems är avlyssnade*, politiker får sina privata mail och internetanvändning kartlagd. Australien har lagt avlyssning på all trafik från Asien åt NSA. Allt i kampen mot terrorismen och jag skulle gärna vilja höra USA's president Obama förklara detta på G20 mötet för de individer som nu inser att Obama läst deras privata mail, åtminstone om hans underhuggare bedömt det som intressanta bitar.
*In dozens of cases, NSA personnel made careless use of the agency's extraordinary powers, according to individual auditing reports. One team of analysts in Hawaii, for example, asked a system called DISHFIRE to find any communications that mentioned both the Swedish manufacturer Ericsson and "radio" or "radar" - a query that could just as easily have collected on people in the United States as on their Pakistani military target.

Read more: http://www.smh.com.au/world/nsa-broke-privacy-rules-repeatedly-audit-says-20130816-2s0yw.html#ixzz2dlR68nUF


Jo, en sak skulle jag vilja säga, det var länge sedan Norska Nobelkomittén haft en så självklar kandidat till fredspristagare för allt han gjort för världen.

Kruxet är väl att ett ens om något så otänkbart skulle övervägas så skulle mäktiga krafter veta om det i förväg och vidta åtgärder.

På en relaterat ämne nämligen vem som "jobbat" hårt för att få förändring i Syrien, ni vet det där kriget som krävt över 100.000 döda, mest civila: Från Libyen till Syrien.

Jag läste en syrisk person som uttalade sig och påpekade att när kriget här är över så kommer ni i Europa ha ett jätteproblem med alla mkt radikala krigare som återvänder hem. Enligt syriska uppgifter påstås över 100.000 icke syrier slås på rebellsidan, många som kommer från tidigare strider i Irak, Libyen, Mali, Yemen osv. Det är inte så svårt att gissa vart vapnen och krigarna ska efter Syrien.

Lilla Göteborg har redan minst fyra stupade "krigare".
Ur Göteborgsposten 31 juli:
GP har lyckats bekräfta att fyra göteborgare har dött i Syrien genom anhöriga och andra personer i deras omgivning. Två av dem kommer från Angered, två från Bergsjön. Ingen av dem ska härstamma från Syrien. En femte svensk, vars identitet GP inte har kunnat bekräfta, har rapporterats död.

2 kommentarer:

  1. tycker dokumentären Zeitgeist börjar bli allt mer ett faktum, var lite skeptisk till den när jag såg den för 5-6 år sedan men det börjar faktiskt bli allt mer självklart vad USA och Eliten strävar efter.

    SvaraRadera
  2. Med tanke på hur välinformerade USA är så är det ingen slump att de anser att Sverige är ett högriskland. Vi hade ju nyligen en självmordsbombare som lycktligvis misslyckades och vi har säkerligen ett antal av dessa "krigare" från Syrien utspridda över landet.

    SvaraRadera