fredag 27 september 2013

33 miljoner units (aktier)

existerar i Enduro royalty trust. Grundarna av trusten äger 19.8 miljoner dvs free float är ca 13.2 miljoner units.

11.2 miljoner units av de 19.8 bjöds ut till 7-8% lägre än börskursen dagen innan och vi kan nog lugnt gissa att kursen tryckts ner av folk med information om vad som komma skulle.

Idag är efter 2/3 av börsdagen 6.6 miljoner units omsatta dvs 50% av free float.

Jag tror man officiellt kan säga att minoritetsktieägarna vill visa sitt missnöje med grundaren av trusten. Jag är inte speciellt nöjd själv men tar tillfället i akt att säga att jag tagit vinst i Mart och i Dundee international för att få loss kapital att köpa Enduro på sub 13 usd för att snitta ner mig. Värt att notera är att efter att fundera noga så har jag beslutat mig för att inte sälja några Eagle Energy för att köpa Enduro. Orsaken är att jag vid bolagens respektive kurser idag så är jag mer positiv till Eagle, knappt men ändå. Jag tycker kort sagt att jag inte vill sälja på 8.5, troligen inte på 9 heller.

Uppdatering: 1.45 minuter kvar av dagens handel och vi är uppe i drygt 7.4 milj omsatt. Jag har väldigt svårt att se att någon shortar en obelånad trust (i denna situationen) och jag har svårt att tro att huvudägaren tillhör säljarna och jag har svårt att tro att det varit så många aktier som snurrat flera ggr idag... Dvs jag undrar om inte antalet missnöjda minoritetsaktieägare borde ta slut snart. Intressant situation och jag hoppas naturligtvis på rekyl uppåt kommande 3 månader när generösa utdelningar baserat på senaste 3 månadernas höga WTI priser rullar in.

9.4 miljoner totalt omsatt och köparna viker lämpligen ned sig i ett antal steg sista timmen vilket ger låg stängning. Ser att den smälls ytterligare lite i efterhandeln. Shortare eller inte, det verkade som säljarna var angelägna att få låg veckostängning.

Börjar undra om huvudägaren har någon form av problem som gör att dom de facto måste realisera pengar och att dom antingen säljer eller att andra aktörer springer före dom i vetskap om att det är så. 9.52 miljoner på en dag ser jag nu på en float om 13.2 miljoner är ju inte något man ser varje dag. Det hade varit intressant att få en kvalificerad insikt i vad som hänt idag. Ingen av mina spekulationer känns klockren...

Det enda som är säkert är att det blir en spännande fortsättning nästa vecka.

Eagle upp halv procent är ett uppskattat ankare i portföljen en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar