söndag 25 augusti 2013

Statsminister Löfvéns närmaste chef...

och redan före det troliga maktskiftet Sveriges isärklass mäktigaste man.

Koncernchef Rolv-Erik Ryssdal

Okontroversiell och profillös
Mannen som fällde Juholt och som med obegränsad mediamakt bedrivit en flera år lång valkampanj om "Det nya hårda Sverige" sedan rätt person väl var tillsatt i toppen av partiet.

Sveriges mäktigaste man är en norrman och chef för Schibsted som äger Aftonbladet, mediadrevens mästare. Idag tycks dom ha fällt en av landets meningslösa generaldirektörer som är urtypen för en Socialdemokrat. Rörelsen äter sina egna för att uppnå det övergripande målet.

Om Moderaterna ska ha en chans i framtida val så måste man börja titta närmare på det här med segrarna när det gäller media på internet. Moderata SVD har under hela min uppväxt varit moderaternas enda kvalitetsmedia. Undrar vem som kontrollerar dom....


Syrien konflikten:
På ett helt annat ämne. Så här uppfattade jag situationen i Syrien fram till för ett par dagar sedan:
1. Reuters och Bloomberg beskrev hur det i USA sågs som tveksamt att skicka vapen till rebellerna då kriget i princip redan var över och att regimen pga alliansen med Iranstödda Hizbollah i princip redan vunnit.
2. USA's regering hade mycket hårt bundit sig vid att man enbart skulle ingripa om regimen använde kemiska stridsmedel.
3. Det ansågs i Reuters artiklar som jag läste klart att båda sidor hade tillgång till kemiska vapen.
4. Oberoende vapeninspektörer hade precis anlänt till Damaskus som regimens gäster.

Slutsats: Tänk var korkad regimen i Damaskus var som slog till med att mörda tusentals civila människor med kemvapen just nu. Tur att Obama motvilligt klär på sig Superman dräkten och skyddar oss mot den hemska diktatorn.

1 kommentar:

  1. Eller så kör regimen en bluff. Dödar några hundra och inte tusentals med gas. USA går inte in med tanke på att det kan vara rebellerna som släppt ut gasen för att få USA att bomba skiten ur regimen.
    Resultatet blir att rebellerna nu vet att regimen kommer undan med en gasattack och vet att det nu kommer flera gasattacker och ger upp.
    Man skall heller inte glömma att det lika gärna kan vara USA som släppt en bomb med gas.
    Lite som när man rörde om lite i Iran på 50-talet

    SvaraRadera