söndag 30 juni 2013

Glöm Al Quaida

Det vi nu får höra om att USA konsekvent använder avlyssning av internet för att avlyssna bl.a. EU institutioner visar klart och tydligt att för USA handlar detta inte om "War on Terror" utan att skapa militära, politiska och kanske viktigast av allt affärsmässiga fördelar för USA och dess företag.

Den logiska konsekvensen är att varje företag i EU, Sverige och länder som Brasilien och Indien MÅSTE förstå att om man ger ett kontrakt, ingår ett samarbetsavtal med ett amerikanskt (high tech/programvaru) företag eller utnyttjar informationscentra som är baserade i USA såsom servrar, ja då måste man utgå från att ALL KÄNLSIG INFORMATION KOMMER ATT HAMNA HOS DINA AMERIKANSKA KONKURRENTER.

Amerikanska företag är märkligt framgångsrika inom många sektorer, jag tror vi bara börjar förstå hur stat och företagande såsom Google, APPLE, Microsoft och liknande agerar som en enhet för att skapa fördelar för USA och för att besegra t.ex. europeiska konkurrenter.

Tidigare har det diskuterats främst om stöld från Kina och kinesiska företag när man etablerar sig i Kina. USA tycks vara mycket värre och varje företag utanför USA måste rimligen börja fundera på hur man ska kunna minimera exponeringen mot USA i sitt informationsflöde och val av partners när det inte är ett absolut måste.

Ett första steg är rimligen att välja bort amerikanska produkter som Apple i företagens flotta av telefoner, datorer samt låta bli att välja affärssystem från företag som Microsoft och förstås se till att bolagets e-mail servrar inte ligger i USA.

Sverige och svenska konkurrenter till USA produkter borde ha en framtid som ersättare i av amerikanska tjänster och produkter när denna trend skjuter fart i världen och den försämrade konkurrenssituationen för USA's företag som resultat av avslöjandena bör vara något att ha i bakhuvudet vid val av aktieplaceringar. Jag har varit säljare i en stor del av mitt yrkesliv och jag skulle definitivt som säljare av svenska system peka på fördelen med svensk partner istället för de två oetiska värstingarna 1. USA och 2. Kina.

European Parliament President Martin Schulz has demanded a full and speedy clarification from Washington.
He said: "I am deeply worried and shocked about the allegations of US authorities spying on EU offices.


US spying was "out of control", said Luxembourg Foreign Minister Jean Asselborn.


German Justice Minister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger likened the activities to those of communist governments during the Cold War, according to the Associated Press.


 När ska Europa inse att USA inte är vår allierade utan vår, inte fiende, men väl vår konkurrent som inte vill oss väl.

Och ja, ni känner mig som motvillig Moderat men jag måste påpeka att Carl Bildt är en person som jag känner mig obekväm med i toppen av Sveriges regering. Det är i mitt tycke viktigt att inte ha USA naiva personer i sådana positioner där dubbla lojaliteter inte är bra. Jag tror ärligt talat (S) har samma orsak att titta över sina toppersoner. Många politiker har misslyckats med att klara av att förstå att världen förändrades 1989, det är mänskligt men också något man måste vara medveten om.

Tillbaka till börsen, rekommenderad läsning om naturgas är denna artikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar