torsdag 20 juni 2013

Avvecklingsförväntningarna på QE från intervjuer - ekonomer

Återigen, överraskande för mig... jag hänger uppenbarligen inte med tillräckligt i spännande FED världen...

Förväntningarna är att QE3 ska minskas redan i september och då från 85 till 65 dvs med 20 miljarder usd.

Idag provade jag att synda... jag shortade PM aktier... ja, jag mår dåligt och förstår att jag är en usel människa... jag försvarar mig med att det bara handlade om att hedga mitt innehav av metall under kritisk period och det är med försvinnande liten del av portföljen.

Jag köpte DUST:US (2x short goldminers) för 119.1 usd, missade precis post nr 2 på 117.21 (117.3 som lägst). Inget som betyder något direkt finansiellt för mig och det är så det ska vara när man testar ny substans... (appropå det så ska marijuana bli legalt i Colorado USA och t.om beskattat. En substans jag inte prövat.. men också ett tecken på att allt inte är förlorat i det stora landet i väster, och nej... det är inte den enda illegala substansen jag missat, har aldrig testat någon och rekommenderar inte någon att göra det. Anser dock att brott ska ha ett offer utöver en själv och har svårt att inse brottet i att röka på..)

Idag har jag gjort en sak, jag har via ISK med CAD valutakonto handlat tillbaka det mesta av de Eagle jag sålde igår på dryga 8 cad i slutet av gårdagens handel (jag önskar jag hade känt till DUST då för övrigt...)

3 kommentarer:

 1. Tittar du på några bolag i cannabis sektorn?
  Var inte en av grundarna av Microsoft på väg in i branchen?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte om dom var... men i övrigt så är jag alltid öppen för förslag på intressanta bolag (med laglig verksamhet...)

   Röker eller snusar inte, tycker det är äckligt, tycker passiv rökning kan ha offer om det görs på fel plats. Men det är självklart idiotiskt för mig att diskutera förbjudande av snus för att ta ett aktuellt exempel.

   Individens och företagarnas frihet är utrotningshotad, inte minst i Sverige, titta bara på skatan från Skatteverket som är på DI första sidan. Hur kan en tjänsteman (kvinna) tro att hon har någon som helst rätt att ge sig ut och uttala sig om sådant som ligger inom demokratins och möjligen mänskliga rättigheters område...

   Det är precis sådana tjänstemän som man förr eller senare fångar missbrukandes sin makt genom att trakassera folk och företagare som inte är socialister. Detta som hon gjort nu är just på gränsen till det och man måste ju fråga sig om hon är lämplig för sitt arbete om vi vill ha levande fri företagsamhet i Sverige.

   Radera
 2. Finns alltid dom som drabbas när någon drogar och dom som jag månar om är barnen som tyvärr inte kan välja sina föräldrar och dom drabbas hårt när det missbrukas.
  Men vafan - skål ändå - det är ju midsommar!

  SvaraRadera