onsdag 22 maj 2013

Öka den riktade invandringen till Sverige

Den senaste tidens händelser i Stockholm sätter fokus på att Sverige har en alltför ogenomtänkt invandring. Samtidigt som det för mig är solklart att invandring och andra kulturer både fixar en rimlig demografisk utveckling (läs vi slipper bli som Japan) och att Sverige är ett roligare land än ett land som Finland... samtidigt sätter Husby fokus på att kvalitén på invandringen är för låg... (jag vet att jag inte får säga så...)

Kort sagt, Sverige måste förändra sammansättningen på invandringen som skapats av att vi har för hög andel flykting och anhöriginvandring. Vi måste som jag ser det och som jag tycker understryks av Husby händelserna, öka andelen av invandringen från människor som kan visa upp goda yrkeskunskaper och utbildningar. Att göra det är inget hemskt, inget konstigt, det görs av mängder av västländer såsom Australien och Kanada.

Viktigast av allt är det att göra för att Sverige inte ska riskera bli misslyckat som Frankrike med ständiga upplopp vilket jag läser att ungdomar i Husby påstår att vi håller på att bli. Om man fortsätter med nuvarande viktning av invandringen från t.ex Syriens inbördeskrig eller kaoset i Somalia, ja då är risken stor att vi hamnar i en ond spiral och att dom killarna får rätt. Resultatet av det blir osvikligen att folk i Sverige (även stora invandrargrupper som får nog) kommer stödja idiotiska och potentiellt farliga partier som Sverigedemokraterna. Problemet är inte akut i nuvarande ekonomiskt välskötta Sverige men säg efter 6 år (S) styre så kan ekonomi, huspriser, arbetslöshet etc se helt annorlunda ut. Då riskerar spänningarna komma upp till ytan och bli mycket värre än det vi ser idag i Sth förorterna.

Huvudproblemet som jag ser det är att Socialdemokraterna och övriga rödgröna har ett starkt incitament att styra all invandring mot "outbildad invandring". Siffror som presenterades på deras kongress och som var orsaken till det misslyckade valet av en styrelsemedlem till partiet indikerar att vänstern genom dagens typ av invandring netto får runt 50.000 nya röster varje år jämfört med borgarna. Om vi grovt räknar att 5 miljoner människor röstar varje år, ja då pratar vi om att det är 1 procent av väljarkåren och att borgarna måste vinna över 1% av tidigare vänsterväljare per år bara för att hålla jämn takt.

Förstörelsen i Husby visar tydligt att dessa frågor inte längre kan sopas under mattan utan behöver diskuteras. Min åsikt är solklar, behåll minst nuvarande invandring men förändra sammansättningen genom aktivt urval snarare än flyktinginvandring eller kanske mer korrekt uttryckt invandring av vänsterröstande bidragstagare.

Jag är medveten att detta är en utopi, min gissning är att 95% av svenskarna faller i en av de två grupperingarna att man vill
1. Enbart ha flyktinginvandring, absolut inte jobbinvandrare...
2. Vill ha färre invandrare och röstar därför på SD.

Räkna med att Aftonbladet kommer publicera mängder med artiklar om att det är Sverige's fel att ligisterna eldar upp bilar och då speciellt regeringens fel. I Aftonbladets värld är det fel att ställa några som helst krav på människor. Kravlöshet är ledstjärnan och ytterst populär i folkdjupet...

Räkna med att jag stoppar de flesta inlägg i frågan i kommentarsfältet... dvs lägg inte för mkt tid på att skriva och sen bli förbannad när det inte publiceras...

Läsvärt på ämnet 1. 

Läsvärt på ämnet 2. 

Läsvärt på ämnet 3.

7 kommentarer:

 1. En fråga bara, du skriver att: "Räkna med att jag stoppar de flesta inlägg i frågan i kommentarsfältet" Du kommer väl inte att börja med samma censur som DDR och AFTONBLADET har ägnat sig åt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ja... du har naturligtvis rätt och jag fel... trots det så gäller ändå varningen att inte lägga alltför mkt tid på långa inlägg då det är risk att de stoppas...

   Radera
 2. Bra skrivet. Ett viktigt ämne att debattera. Jag är själv Moderat, men nu när Moderaterna har sålt sin själ till djävulen dvs Miljöpartiet, så är jag ytters tveksam till att ge do min röst igen!

  SvaraRadera
 3. Visst har du poänger, men själva företeelsen med kravaller är knappast något nytt som sker i Sverige.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_kravaller_i_Sverige

  Det handlar om områden med stora socioekonomiska skillnader sett mot medel, precis som vanligt. Sedan att invandringen hanteras på ett sätt att dessa ökar - ja. Alliansen blir mer och mer av en besvikelse, så även på detta område, eftersom de likt övriga har en beröringsskräck modell monumentale.

  SvaraRadera
 4. Vi får nog inte glömma att det är en klick som ställer till med detta! Kan det vara runt 50 st? Man ska nog inte dra för snabba växlar.
  Eftersom vi skyller detta som händer på invandrare så ska vi nog skylla en hel del på "våra svenska fina oskyldiga ungdomar" som polisen måste dadda runt med i dag när AIK möter DIF!
  Kommer garanterat få höra på jobbet i morgon hur x antal var med och slogs och spottade poliser i ansiktet. Å ja dom killarna är inte ens i närheten av att vara invandrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, det daltas alldeles för mkt med kriminella AIK supportrarna...

   Radera
 5. Massinvandring och generösa välfärdssystem går ej ihop om det inte råder arbetskraftsbrist.

  Problemet med riktad invandring är att Sverige konkurrerar med länder som har behagligare klimat, lägre skatter och bättre fungerande bostadsmarknad (Berlin vs Stockholm t ex).

  Intressant synpunkt där om 1%/50000, synd bara att den sortens resonemang bara kan föras på bloggar.

  SvaraRadera