fredag 24 maj 2013

LO's ansvar för upploppen

Intressant artikel, citat och länk till hela artikeln:

Missförstå nu inte detta resonemang. Det finns ingen anledning att inte göra allt vi kan för att motverka rasism i Sverige. Men vi får inte förledas av en högljudd opinion att tro att diskriminering skulle vara den huvudsakliga orsaken till att utrikes födda har det svårt på svensk arbetsmarknad. Då kommer vi inte att lösa integrationsproblemen.

Det mesta pekar i stället på att den främsta orsaken till integrationsproblemen är den extremt sammanpressade lönestrukturen. Sverige har högre lägstalöner och lägre andel låglönejobb än jämförbara länder. Många utrikes födda är helt enkelt inte tillräckligt produktiva för att bli lönsamma på arbetsmarknaden. Bland invandrare från de nio största icke-västliga sändarländerna är andelen med endast grundskoleutbildning mer än dubbelt så hög som bland inrikes födda.

.....
Alldeles för höga minimilöner gör alltså att inte bara blir folk bidragstagare istället för skattebetalare, får aldrig en chans att komma in på arbetsmarknaden, utan det leder även till stenkastning mot brandkår och ambulanser. Alltså, vi kan fortsätta med dagens typ av outbildad invandring men inte i kombination med dagens mäktiga Landsorganisation (LO). Det är självfallet för att tackla detta problem som regeringen skapat RUT vilket förutsägbart bekämpades av S och LO.

Marknadsekonomi är ett fantastiskt koncept. Socialism är ett katastrofalt koncept.

Artikeln som citatet kommer ifrån.

9 kommentarer:

 1. De där köper jag inte. Det finns inte många rasister i detta land, däremot så finns det många som vill att alla ska göra rätt för sig, oavsett hudfärg. Ger du en idiot lägre lön så blir han inte mindre idiot för det. Det finns många arbetslösa som inte kastar sten. Det finns även många som skulle ha kastat sten om inte hans farsa hade slagit "ihjäl" honom då. Föräldrarn till dom här korkade ungdomarna bär såklart det största ansvaret, men det verkar vara en het potatis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ger du en idiot lägre lön så blir han inte mindre idiot för det."

   Som jag fattar det så uppstår upploppen inte bland arbetstagare som jag vill ge "lägre lön" utan bland bidragstagare och ungdomar från familjer av bidragstagare som inte har jobb därför att dom "är för dyra och inte prisvärda".

   Orsaken att dom och deras föräldrar är prisade ur marknaden och därför arbetslösa våldsverkare är en ekonomisk störning i marknadsekonomin som kallas LO. Den störningen gör att jobb inte existerar som skulle ha existerat om inte LO existerade och jag tror vi kan vara eniga om att om en arbetslös stenkastande 20 åring haft ett jobb (med 60,- lön/h) som börjar 07.00 dagen efter så hade han inte kastat sten. (Samma resonemang om en 15 åring sett sin pappa ha ett jobb att vara stolt över snarare än att ständigt vara bitter över sin lott i Sverige)

   Radera
  2. På ett helt annat ämne: Vetenskaplig utvärdering av folks dricksvatten i områden där fracking bedrivits länge i USA:

   http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130515113835.htm

   Radera
  3. Ganska intressant inslag på vetenskapsradion historia i P1 om just LO och arbetskraftsinvandring i veckan. Just det du pekar på att LO (och därigenom (S)) har incitament att inte ha låga löner..

   Radera
 2. May 15, 2013 — A new study by scientists at Duke University and the U.S. Geological Survey (USGS) finds no evidence of groundwater contamination from shale gas production in Arkansas.

  "Our results show no discernible impairment of groundwater quality in areas associated with natural gas drilling and hydraulic fracturing in this region," said Avner Vengosh, professor of geochemistry and water quality at Duke's Nicholas School of the Environment.

  The scientists sampled 127 shallow drinking water wells in areas overlying Fayetteville Shale gas production in north-central Arkansas. They analyzed the samples for major and trace elements and hydrocarbons, and used isotopic tracers to identify the sources of possible contaminants. The researchers compared the chemical composition of the contaminants to those found in water and gas samples from nearby shale gas drilling sites.

  SvaraRadera
 3. De va jag som skrev 1a inlägget..
  Jag förstår ditt resonemang OB,men jag gillar det inte riktigt.
  Att ge nån en låg lön i stället för bidrag, är ju samhällsekonomiskt bra...
  Men ett låglönesamhälle är inte bra. Om nu LO har hållt uppe lönerna för industrijobb, så att jobb flytt utomlands, så är det ju negativt för sverige.
  Men det är ju en jobbig sits som hela västvärlden lyckats sätta sig i.
  Om nu oxå LO har lyckats hålla uppe lönerna på Restauranganställda, taxichaufförer, byggnadsarbetare, städare, bagare, You name it,alla inhemska jobb som inte kan flyttas utomlands. Så är det ju inte negativt för sveriges tillväxt, och inverkar inte på svenska företags konkurrenskraft. Utan tvärtom om, så ju fler som bränner sina löner och ju större lönerna är, desto bättre för svedala. Om man sänker lönerna så anställs fler säger en del, tja e de så?
  De vette fåglarna, för konkurrenterna hamnar ju i samma sits....
  Jag vet iofs inte vad arbetslösheten ligger på för nivå hos dessa individer och deras föräldrar som skiter i sina ungar, men är den så mycket högre än i övriga svedala?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte direkt ute efter lägre löner i industrin.... att säga var jag är ute efter lägre lön är ju alltid bekymmersamt för alltid är det någon som tar illa upp.... men men... för att ta ett brett exempel:

   - Serviceyrken utan direkta utbildningskrav är slam dunk för lägre lön i Sverige som jag ser det. Pekar inte ut en grupp här för det är många både inom privat och offentliga bitar. Utmärkta jobb för folk som saknar kvalifikationer och 100% språk och genom lägre lön borde vi få fler. Ska jag ändå peka på ett mer exakt och enkelt exempel så är det vården där löneskillnaderna mellan biträden, undersköterskor och sjuksköterskor borde vara mycket större. Perfekt illustration i hur folk behöver någonstans att börja och sen ha utmaningar där man kan vinna i lön med större kunskap och ansvar.

   Jag läste någon artikel om att det just var väldigt mkt högre arbetslöshet i de där områdena än i övriga Sth.

   Radera
 4. Det är det givna resultatet av enfaldig utsugning det borde ju du som moderat vara välbekant med eller hur?

  Kom o köp konserverad gröt.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju något som heter "politiskt omöjligt" som speglar drag som i princip alla vet vore bra för landets välstånd men ingen vågar genomföra för att motparten i politiken då genast ser det som en chans att vinna nästa val på populistisk attack.

   Lägre minimilöner än Sveriges väldigt höga sådana för att unga och invandrare ska få första fotfäste på arbetsmarknaden är ett sådant.

   Att någon gång senaste årtiondet ha trappat ner ränteavdragen är ett annat sådant exempel (läste hur svenska hushåll gått från 900 miljarder till 3000 miljarder kr i skulder på bara 10 år.)

   Moderaterna skulle aldrig aldrig våga föra politik som denna därför att dom vet att (S) omedelbart skulle se det som en straffspark. Jag har stor förståelse för hur de borgliga resonerar, det är inte lätt med en så ansvarslös politisk motpart som dom har.

   Vad man får hoppas är att upploppen som vi nu ser inte blir värre liksom för den delen att vi inte får en irländsk utveckling på bolånemarknaden och bankerna där dessa gör så stora förluster att staten går från 30% av BNP till över 100% av BNP på bara några enstaka år.

   Eller.... så är det som du säger att allt bara handlar om de som vill suga ut respektive de goda som vill ge bidrag till alla....

   Radera