torsdag 16 maj 2013

Kineserna tog 294 ton under Q1

1180 ton i årstakt och då sägs det ha ökat rejält under Q2 med raset i pris....

Så om vi ska förklara grovt vad som händer så har vi under Q2 kanske haft 1500 ton i årstakt på kineserna(??), indierna spurtköpte också under nedgången och har kanske haft årstakt på 1200 ton under Q2 (??).

Årstakten på produktionen kanske 2700 ton och scrap 1500 ton.

Förstår jag artikeln rätt så har ETF under Q1 sålt ut 177 ton eller 700 ton i årstakt och jag gissar det ökade under Q2 till kanske 1000 ton i årstakt (dvs jämn motpart till kineser och indier under kvartalet)

Centralbankerna har säkerligen legat och köpt under Q2 i en årstakt av 800 ton (200 ton/kvartal).

För att verkligen ge er ont i huvudet så avslutar vi med att spekulera i att indiernas efterfrågan under Q3 faller från 1200 till 600 ton i årstakt.

Frågan är vem som viker ner sig, asiaterna eller ETF säljarna? Indiens regering försöker ju säkerställa att deras invånare minskar sina inköp. En intressant fråga är huruvida kineserna "bränt av sitt krut" eller om det mer är typ en snöboll som kommer i rullning...

Oavsett så är det som jag skrivit så många gången, varför inte vänta ut denna svaga säsong som sommaren är och se vart indier, kineser och ETFare tar vägen... Förhoppningsvis är det många av läsarna som liksom jag just gjort så och nu med intresse tittar på nedgången utan att behöva må illa...

Vad gäller aktier och sommar så är det ett utmärkt tillfälle att istället fördjupa sig i nya sektorer så att man har mer att välja på och framöver kan hålla en hälsosam diversifiering. Det är också rätt skoj att se utdelningarna trilla in som lönetillskott... 

Källa

6 kommentarer:

 1. In a 13-F release issued by the SEC after market close yesterday, it was reported that Soros Fund Management LLC, founded and chaired by billionaire financier George Soros, significantly increased it’s gold related holdings, most notably, through the purchase of over $25 million dollars worth of call options on the GDXJ Junior Gold Miners index.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, tack. Vet du hur lång fördröjning det var på det beskedet? Hedgefonder brukar ju bara behöva redovisa vad man gjort kvartalsvis.

   Radera
  2. Hittade det själv. Avser köp gjorda under Q1 2013.

   Optioner i guldbolag köpta under Q1.... låter inte som han tajmat det sådär jättebra.

   Radera
 2. Ja nu va raset igång då:) ska vi ner och testa 1340 snart eller vad tror du OB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din gissning är lika bra som min. Jag gissar att vi får intradagsvändning uppåt idag på guld och bolagen. (Får väl äta upp det ikväll...)

   Radera
 3. Kanske lite positivt i allt mörker iallafall:)


  Philadelphia Federal Reserves månatliga index visar på en svagare ekonomisk aktivitet i näringslivet i maj, jämfört med månaden före.


  Indexet sjönk till minus 5,2 från 1,3 föregående månad. Analytikerna hade räknat med ett index på 2,0 i maj, enligt Bloomberg News snittprognos.

  Annons:

  SvaraRadera