tisdag 28 maj 2013

En unik chans att lära känna många bolag i MLP sektorn

MLP är ju en bolagsform i USA som är skattegynnad genom att bolagen i princip inte skattar för vinsterna som istället skattas när de landar hos aktieägarna i form av utdelningar.

Här är en omfattande presentationsdag med många av de ledande bolagen. Jag gissar ni behöver göra en enkel registrering med något namn och något e-mail.

Ett av bolagen som presenterar är som ni ser Rentech.

2 kommentarer:

 1. OB, detta är från Di

  Dessa tecken på förbättringar i den amerikanska ekonomin har lett till en ökad oro för att Federal Reserve kan komma att dra ned på sina tillgångsköp.

  Från Oecd varnades det dock på onsdagen för att statspappersräntor kan komma att skjuta i höjden då centralbankerna avslutar sina stimulansprogram. Detta skulle kunna utgöra en risk för den globala ekonomin, löd budskapet från Oecd.

  Min fråga.. Om FED minskar, stiger då räntan? och hur påverkas guld/silver då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur räntan påverkas kan man diskutera ur olika vinklar men helt klart är att ett sådant besked om minskade köp vore förödande för guld och silver. Ska dock säga att jag inte ser det annat än som någon form av PR grej i närtid.

   Men just signaler om förbättrad USA ekonomi, till stor del pga shale revolutionen är nyckelbitar varför jag gjort som jag gjort och jag har 0-3 månaders perspektiv.

   Radera