lördag 25 maj 2013

Eagle Energy presentation

Från april hos CIBC. Hoppas ni kommer rakt in i den utan registrering annars är det bara att regga sig enkelt. LÄNK TILL PRESENTATIONEN

Notera att dom presenterar tillsammans med två andra bolag med liknande upplägg (som båda i mitt tycke är mindre attraktiva till dagens kurs respektive med dagens balansräkning).

För att hålla isär dom genom hela presentationen så tänk på att Eagle presentatören heter Richard, de två andra bolagens representanter är Eric och Rick.

Användbart är bolagets pdf presentation så här är LÄNK TILL DEN (maj månad)

Vi som har KF blir som bekant dubbelbeskattade på utdelningarna genom schablonskatten och att det dras källskatt i Kanada. För Eagle Energy är den skatten 15% men med fördröjning på ca 2 år ska man som jag fattar få detta avräknat från schablonskatten, dock begränsat till den schablonskatt man betalat. USA verkar ha en schablonbeskattning på 35-39% för utlänningar (samma som för höginkomsttagare) så det är blodigare vilket gör Eagle Energy ännu attraktivare.

Den typ av "cross border trust" som man jobbar genom är klart attraktiv. Liknar MLP strukturen i hur den är skattegynnad men ger oss en viss riskspridning genom att det de facto är en annan typ av lösning som knappast attackeras samtidigt. Bara ett av alla områden man bör tänka på riskspridning/riskhantering.

Den som vill ha lite överkurs från en ekonom kan titta på sidan 20 längst ner och läsa om sustaining capital och samtidigt lyssna vad dom säger om det. Kom ihåg att bolaget delar ut drygt 30 musd/år (DRIP dvs att man tar nya aktier istället för cash utd) och jämför det med hur sustaining capital utvecklas kommande år. En liten detalj jag gillar, det blir mer pengar till att växa, amortera, dela ut. Eller bara ännu mer säkerhet i dagens utdelning. Orsaken är att "decline rate" faller när fler källor blir "mogna" och planar ut.

Min slutsats är kort och gott, om utdelningen inte är hotad så är kursen fortfarande snurrig med 13.6% avkastning. Det kan bara åtgärdas med fortsatt kursuppgång.

Hoten mot bolaget är bl.a:
1. Skatteförändringar
2. Oljeprisras (bolaget är ju rätt hårt hedgat så det behövs ras med 25% under längre tid enligt bolaget)
3. Tekniska problem, men risken där minskar i takt med att decline rate faller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar