fredag 12 april 2013

Ytlig första kommentar om Aurcana rapporten Q4 2012

Läste pressrelease och MD&A  på bussen till jobbet... och skriver detta på kafferasten... men jag vet att det är många som gärna vill få synpunkter om än prel sådana...

Nåväl:
La Negra:
- Utbyggnaden till 3000 tpd är nu klar och rullar från Q2.
- Positivt under Q4 var att recoveries var upp vilket vi ville se. Negativt att antalet dagar millet körde var färre (säkert resultat av utbyggnaden, dvs inget konstigt). Grades föll rätt rejält under Q4, sånt händer när man förbereder nya brytningsområden, dvs inget att hetsa upp sig för. Högre recoveries vid lägre grades på malm var extra bra.
- 2013 kommer innebära studier för ytterligare expansion samt då allt högre grades. La Negra är en gruva av stort värde vilket jag tror kommer bli allt tydligare kommande 12 månader.

Shafter:
Det var som väntat och som i princip först avslöjades här på bloggen förra sommaren, dvs man har uppstartsproblem. Det är i detta ljuset man bör se att ledning och styrelse har stärkts upp. 2013 kommer för Shafters del att handla om att bygga om anrikningsverket för att få det att klara 1500 tpd. Notera att själva gruvbrytningen verkar fungera som den skall.

Övrigt att notera: 15 musd i relativt förmånligt lån från de stora koncentratköparna vid La Negra är en utmärkt finansieringsform och det var skönt att se på plats sen 2 veckor då det tar bort likviditetspressen i väntan på att främst La Negra kan återgå till rollen som kassako och nu i en sin nya större kostym...

Ytterligare en intressant sak värd att notera är att floden av warranter mot slutet av året mycket väl kan komma att minska. Teckningskursen på 26,4 miljoner av dessa är 1 cad och jag är inte direkt ledsen om dessa nu förfaller värdelösa 18 nov 2013. Kvar är 44 miljoner a 41 cent eller ca 18 mcad per 7e dec (jämför med lånet från koncentratköparna som förfaller dec 2013). Dessa ligger dock till stor del på fasta händer såsom Sprott som i praktiken sedan länge kunnat sälja sina aktier snarare än att känna sig bundna av decemberdatumet.

Fortsätter silver på 25-30 usd så kommer Aurcana på 12 månaders sikt troligen vara en hygglig affär. Om silver rör sig mot 35-50 usd så är det nog inte omöjligt vi kommer se extrem avkastning från dessa nivåer.

Hur tar marknaden dagens rapport? Skulle jag gissa så är det antingen några som blir överraskade eller någon hedgefond som har som mål att driva ner kursen som kommer pressa den initialt. Vad som dock kan hända är att Sprott eller annan aktör fattar att många anser sig ha haft "insiderinfo" om problemen och sålt med målet att nu handla tillbaka. Dvs driver en stor aktör kursen aktivt i kombination med hygglig börsdag så... M a o, rapporten var ingen katastrof, framtiden är lovande, svårt att gissa hur kursen ska gå för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar