fredag 5 april 2013

Ni har 12 mkr som ska förvaltas.....

det är den goda nyheten. Om vi antar att ni är ett par och ska lyfta pension mellan 65 och 95.... och att ni vardera efter skatt får 200 tkr om året, tja då blir det ju 2x30x200.000=12 mkr...

Glädjande nog antar vi också att det är 25 år till ni ska kräva in fordran. Förhoppningen är väl då att Ni under den tiden inte ska behöva känna så här då (ur Mish blogg)

Looking for a disaster waiting to blow sky high? I have one right at hand. El Economista reports 97% of pensions are invested in Spanish government debt in 2012.
The Reserve Fund of Social Security in 2012 increased their holdings of Spanish debt to 97% of total assets, up from 90% who had in late 2011.

Over 70% of purchases are recorded in the second half of 2012, according to Bloomberg points, after the critical moment when ECB President Mario Draghi, undertook to do "whatever it takes" to defend the euro. A message that helped ease the constraints and helped drive Spanish debt.

In 2007, the money invested in financial assets were divided fairly (50%) between Spanish debt and foreign debt, but this proportion began to change in 2008.

In September 2012, for the first time in history the government had to dip into the reserve fund to pay the payroll to pensioners. A total of 3,063 million euros were drawn from this instrument, to which were added to the 3,530 million in November Moncloa needed to fund the pension increases.
 
Fyra år tog det att förvandla spanska pensioner till luft genom att förvaltarna (politikerna) fattade beslutet att byta ut säkrare papper för att finansiera egna fiaskon.

Poängen är att Ni, vi här i Sverige, oomtvistligen har haft en väldigt bra förvaltare av vårt kapital de senaste 7 åren som dessutom inte varit vilka år som helst.... Men mycket tyder att vi nästa år får ett samarbete mellan exkommunisterna, de gröna och socialisterna som Sveriges nya regering.

Hur länge ska dom sitta? Fyra år ska dom minst förvalta pengarna.... antalet år låter bekant.

Det går inte att vrida klockan tillbaka i Spanien och man ska komma ihåg att den ekonomiska värld vi lever i är något fullständigt annorlunda än den Juholtare/Sahlinare och han den senaste som är så anonym och tyst att jag av och till som nu glömmer namnet...  alltså det går så fort att ställa till saker som inte går att reparera.

Ett konkret råd inför den stora förändringen i Sverige (socialistiska styret) är väl att börja fundera på att diversifiera så att man inte bara litar på att få en vettig pension från svenska staten utan även har andra tillgångar åtminstone för det grundläggande.

Jag tycker fysiskt guld fortfarande är ett otroligt bra alternativ. Troligen bättre än någonsin för oss svenskar även om sanningen troligen är som jag flera gånger skrivit, att de flesta bör prioritera amorteringar då vi är ett av världens mest skuldsatta folk. De skulderna tillsammans med bankerna som håller dom och en socialistisk regering i en extremt volatil värld är en möjligt väldigt giftig coctail. Jag hoppas svenskarna inte häller i sig den lättsinnigt.

Red: Lövén heter han naturligtvis och han kör samma spår som den socialisten som rekordsnabbt kraschar Frankrike. Populism om att höja skatterna för "höginkomsttagare".

"Det handlar om att jag med min lön och Fredrik Reinfeldt med sin lön inte behöver jobbskatteavdragen. Det skapar inga fler jobb, men Sverige går miste om skatteintäkter. Däremot har S varit tydliga med att de breda löntagargrupperna inte ska få någon skattehöjning", säger den nyvalda S-ledaren Stefan Löfven till Dagens industri.

Jag vågar lova att han vet att han ljuger när han säger att det inte kostar några jobb och ger nettoskatteintäkter. Det är grundligt bevisat att sådan här rättvisa kostar mer för staten i form av bl.a jobbförluster än det ger i skatteintäkter. Men vad spelar det för roll när ett val ska vinnas? 

Jag ska tillägga att jag själv inte tjänar så att jag skulle drabbas av skattehöjningarna mer än indirekt i form av de där pensionspengarna när Sveriges ekonomi börja hacka som resultat av populismen. För att inte tala om ansvaret man har gentemot sina barn.

Ännu mer av vad som väntar:
Socialdemokraterna vill också dubblera arbetsgivaravgiften för unga (i praktiken återställa alliansregeringens halvering) och tycker att bolagsskatten sänkts för mycket. Stefan Löfven ser ingen dramatik i idet.

Det är värt att komma ihåg att detta är (S) utgångsläge. Sen ska det bl.a förhandlas med det kommunistiska regeringsunderlaget. Till skillnad från Frankrike blir det ju inte en ren socialism. En kvalificerad gissning är att vi får en kompromiss tillslut som ger oss fastighetsskatten tillbaka. Möjligen riktad mest mot "de rika" dvs spetsen lär vara riktad mot storstadsbor.

2 kommentarer:

  1. Har du hört något nytt om Allana? hur är din syn på aktien idag 0,43cad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mig veterligen har inget nytt hänt i Allana. I sig är ju en backande kurs dock alltid negativt med tanke på hur små bolag läcker i Kanada. Fast nu sammanfaller ju detta med svag börs så visst kan man tänka sig att det är sådant som margin calls och folk som inte orkar vänta längre etc.

      Radera