torsdag 21 februari 2013

Intel 4.3% utdelning

Intel har sen tidig sommar backat från knappa 30 usd till dagens aningen över 20. Troligen pga oro för att surfplattor och liknande ska ersätta PC snarare än att någon konkurrent typ AMD ska konkurrera ut bolagets PC andel. Intel är inte lika starka på processorer för plattor och telefoner som PCs.

Vad som förvånade mig när jag läste en artikel var först och främst den höga utdelningen 90 cent av en EPS på ca 2 dollar men också att man utöver det hade fritt kassaflöde för att göra omfattande aktieåterköp. Det är en direktavkastning på 4.3%, fjärran dot.com värderingar m.a.o.

Intels verksamhet är mkt kapitalintensiv och av den anledningen så är det svårt för nya konkurrenter att dyka upp.

För mig så är Intel också ett mycket starkt varumärke som jag personligen betalar extra för att få. Det förvånar mig att aktien har sådana här nyckeltal och jag avser läsa mer om bolaget när jag stöter på det.

Ett annat bolag där jag ännu så länge inte heller äger aktier men säkert kommer gå in är Energy Transfer gruppens MLPs speciellt då ETE aktien på USA börsen. Lyssnade på deras conference call som var idag för en timme sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar