måndag 28 januari 2013

(S) förstör i Australien

Det är inte bara i USA det går snabbt åt fel håll. I socialdemokratiskt styrda Australien så "kostar man nu på sig" mycket elände som kommer kosta mängder med jobb och nedläggningar senast vid nästa lågkonjunktur (för dom troligen kopplat till Kina).

Befriande öppet språk från företagsledaren om de socialdemokratiska politikerna :-) men vad annat är att förvänta sig från det landet. Det är väl det som ger hopp... Nedanstående är ett utdrag från Mish's blogg som jag läser i princip dagligen. I Sverige kallar vi detta OB tillägg... och det är något ni bör ha i minnet när svenska fackförbund gråter ut om att någon grupp har så låg månadslön. Man anger den alltid utan tilläggen vilket jag tycker är helt fel. Olika jobb har för och nackdelar och för vissa jobb så är nackdelen att det är udda arbetstider vilket då arbetsgivaren kompenserar genom att ge högre månadslön och då borde den verkliga lönen anges i debatten. Jag har själv jobbat treskift inom processindustrin så jag vet vad jag talar om när jag säger att det finns för och nackdelar med alla arbetstider och det handlar också till del om vilken del av livet man är i vad som passar bäst. Att långt mer än dubbla normal lön på helgdag som beskrivs nedan är naturligtvis en riktig "jobbdödare".

Nedanstående är ju rätt häpnadsväckande när man tänker på det. Facken och socialdemokraterna tvingar företagen att stänga under "högsäsong" dvs precis när man som kund vill gå på restaurang och precis när företagen ska tjäna sina pengar för att kunna betala hyra och löner, ja då slår socialisterna till. Otroligt destruktiv kraft i samhället och jag börjar mer och mer fundera över vilket välstånd vi skulle kunna nå om vi inte hade Socialdemokratin som rörelse.

The annual survey of the 7500- member Restaurant and Catering Australia reveals a 33 per cent jump since 2011 in the numbers of restaurateurs saying they cannot afford to open on public holidays.
Public holiday penalty rates require employers to pay double time and a half, equating to pay rates of at least $40 an hour.
Robert Marchetti, executive chef of Sydney's Icebergs Dining Room and Bar and North Bondi Italian Food and owner of highly acclaimed restaurants in Sydney and Melbourne, said some of his businesses - including Neild Avenue - would be closed today, while those that opened would be providing a "public service".

"The government are a bunch of monkeys who don't understand business," he said.

"We're not living in the 1960s anymore. Australia has its head stuck up its arse on IR.

Following ACTU Secretary Dave Oliver's Christmas Eve call for the Fair Work Act to be changed to enshrine penalty rates as a minimum entitlement, United Voice liquor and hospitality division Secretary Tara Moriarty said the issue was one the industry raised every public holiday.


Vad är då rimlig OB ersättning baserat på min omfattande erfarenhet inom processindustrin?
Ja det är ju jätteenkelt att svara på!

När arbetsgivaren märker att det är väldigt enkelt att få kvalificerad arbetskraft på den obekväma arbetstiden, dvs det är ett attraktivt jobb vs vad det betalar, ja då är OB ersättningen troligen för hög... När arbetsgivaren har svårt att få någon med lämplig kvalifikation som vill jobba i t.ex vården under juli månad ja då är ersättningen troligen för låg... Alla som jobbat i bransch där man frivilligt schemalägger vem som ska jobba vissa OB tider vet precis vad jag talar om. Ibland är det attraktiva tider ibland inte. Där jag jobbade så var det rejält ryck efter nattarbetet och den extra lönen och i ärlighetens namn och ingen hade klagat över om det blivit ännu mer nattarbetsmöjligheter även om kanske tillägget kommit ner något. Jag gissar att det är ytterst populärt att arbeta OB i Australien men att allt färre får det i takt med att den absurda verkligheten med stängda restauranger på helgdagar slår genom allt bredare.

Var i detta behövs fackets lyxlirande och välbetalda tjänstemän med alla sina förmåner som sommarbostäder på Rivieran, lågbeskattade internationella uppdrag och fallskärmar? Facket tar in upp till 500,- i månaden från "låginkomsttagare"... kunde inte de pengarna användas mycket bättre av löntagaren själv? Är det rimligt att i Sverige av idag så kan man tvingas in facket för att få jobba? Så är det t.ex för sjömän. Återigen, jag har praktiskt egen erfarenhet av maffiafasonerna. Vidare, hur rimligt är det att dessa tvångsanslutna fackmedlemmar sen ska tvingas finansiera Socialdemokratin? Slutligen hur rimligt är det att socialdemokraterna sen vill att fackavgiften till deras löner och valmaskineri ska vara avdragsgill så att alla skattebetalare ska betala stor del av kalaset? Jag menar finns det ingen skam mitt i korruptionen... är alla spärrar borta i rörelsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar