måndag 28 januari 2013

Russia to West... we told you so...

RUSSIA TO WEST: We Told You Not To Overthrow Qaddafi!

On Wednesday Russia blamed Western countries for creating the current turmoil in Africa by arming Libyan rebels, Timothy Heritage and Gabriela Baczynska of Reuters report.

"Those whom the French and Africans are fighting now in Mali are the [same] people who ... our Western partners armed so that they would overthrow the Gaddafi regime," Russian Foreign Minister Sergey Lavrov told a news conference.


Read more: http://www.businessinsider.com/russia-says-the-west-created-terrorist-problem-in-mali-2013-1#ixzz2JGpfQGiJ

Så är det naturligtvis och det var fler än Ryssland som påpekade detta och för den delen att USA alltid gör så här. Al Quaida och talibanerna beväpnades för att bekämpa Sovjet i Afghanistan. Men precis som shiiterna i Iran så såg dom USA som den store satan (rättat) och Bin Laden vände som bekant sina amerikanska vapen mot väst så fort Sovjet var besegrat.

Obama bör bl.a bli ihågkommen som den som störtade sekulariserade diktaturer i Mellanöstern och skapade ny islamistiska hårdare diktaturer där och i andra länder som tidigare var demokratiska. Just nu ser vi det i Syrien och nya mängder vapen strömmar in via hemliga CIA operationer. Det enda vi inte säkert vet är var dessa vapen kommer användas nästa gång. Dvs var kommer skörden av det väst sår denna gång... däremot skördar människorna i Syrien naturligtvis enormt lidande och EU enorma flyktingskaror precis som det brukar vara (Irakkrigen etc). Vi vet också att bestående demokrati är extremt osannolikt samt att kvinnorna i länderna bör kunna se sig som förlorare när ledarskapet ersätts. Livet som kvinnlig student i Tripoli, Bagdahd, Kairo och Damaskus är rimligen inte riktigt som det var... men jag har tyvärr missat de västbaserade feministiska organisationernas protester mot Obama på ämnet... När man tänker på det så verkar kommunisterna och socialisterna i västeuropa ha slutat kritisera USA på samma sätt som man gjorde för 30 år sedan. Det känns som det avtagit på något märkligt sätt, undrar varför?

Skörden från "insatsen" i Libyen är dock långt ifrån över. Senaste tipset jag fick var att elände blommar upp i Niger (läs Semafo-land). Ser logiskt ut när man tittar på kartan och man kan ju fundera över om vi hade sett tragedin i Algeriet om någon lyssnat på varningarna.

1 kommentar:

 1. Kritiken inom västvärlden i media, inom politiken och i samhällsdebatten har tystnat alltmer de senaste 15 åren vare sig det handlar om utrikespolitik eller avgörande inrikespolitiska frågor, framför allt sådant som har med säkerhetsfrågor, överstatligt styre, inskränkning på demokrati och rättssäkerhet att göra. Utvecklingen är skrämmande med en snart total tystnad kring vissa frågor. Det enda stället en öppen diskussion förs numera är på nätet. Tyvärr går trenden inte oväntat mot övervakning och nu i nästa steg förslag på censurering av nätet. Troligen har vi att vänta en hel hög med lagförslag som kommer att riktas mot att begränsa det fria ordet på nätet. Uppenbart är att vi i väst har mycket starka krafter och påtryckningar på våra ledande politiker och institutioner som leder till denna tystnad och snabba samhällsutveckling.

  Samma hemsida som du länkar till i ditt inlägg ovan har en intressant artikel om hur rättssamhället snabbt eroderas i USA med maktkoncentration och verksamheter som står utanför lagen:
  http://www.businessinsider.com/secret-wars-a-story-about-the-presidents-paramilitary-assassin-group-2013-2
  För mig framstår bilden som rätt tydlig vart vi vart vi är på väg här i västvärlden...

  För övrigt, bra sida du satt ihop med både intressanta länkar, egna analyser och även bredd mot svårare ämnen som tyvärr får allt större betydelse för oss aktiva investerare.

  Mvh

  Zeb

  SvaraRadera