söndag 16 december 2012

Facit på vad som hände med REE (Dacha)?

Vi har diskuterat det tidigare men här är en bra Mineweb artikel som belyser att det är inte alls brist på efterfrågan som håller nere priserna utan det är västerländska företag som föredrar att köpa REE från smugglare (ofta via Nordkorea har jag läst) där REE kommer från enormt miljöförstörande småskalig utvinning som förstör floder etc i Kina.

Jag tror vi lugnt kan introducera begreppet: "selektiv moral".

5 kommentarer:

 1. Hej Ob..Vad säger du om Allanas framtid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett någonting negativt från dom, tvärtom, utan vi väntar på full feas med alla innehållande tester. För mig innebär det business as usual = köpa och sälja med målet att varken öka eller minska innehavet.

   Radera
 2. OB kör bara med TELE2 aktier nu för tiden;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså... Tele2 var ett exempel.. jag äger inga aktier där och har aldrig gjort det... sen är det i högsta grad som jag skrev, jag lär göra justering åt det hållet med fler högavkastande andra branscher än PM EFTER årsskiftet och på styrka i kurserna. Just nu ligger jag mest med mining som vanligt.

   Första steget jag tagit mot annat är som jag skrivit NTI. Kan addera att jag även köpt en del Poseidon Concepts men det är ju inte direkt lägre risk utan är en traditionell fallande kniv som jag ju ofta ger mig på. Har skaffat mig hyggligt innehav efter köp igår. Ska se om jag får tid att motivera det i blogg. Jag jobbar ju tre dagar i veckan nu.

   Radera
 3. "Jag jobbar ju 3 dagar i veckan nu"

  Årets kommentar :-)

  Lycka till med placeringarna Braila. Det där med Tele2.. Var bara tvungen att reta dig lite :-)

  SvaraRadera