tisdag 16 oktober 2012

Rutin för en KF Kanada trejder

En av sakerna jag gör varje dag inför handeln och under handeln är att bevaka ur CAD vs SEK går. Jag har inte exakt info hur Avanza sätter (och än mindre för NN) sin kurs (där spread sen sätts) men den påverkas naturligtvis av hur marknadens valutakurs utvecklas och det brukar ju vara "dagslånga" trender.

Dagens blogg kommer sig av att Avanza visat att CAD är ner hela 1.5% mot SEK dvs givet samma börskurs så får jag (pga systemet med tvångsväxling snarare än valutakonto på KF) alltså 1.5% sämre betalt idag än igår... och tvärtom, det är 1.5% billigare att handla givet samma kurs som igår.

Kort sagt, idag är ingen idealisk dag att sälja men en intressant dag att se vad som bjuds ut.

2 kommentarer:

 1. Detta är helt ot, läste i ett svar nedan att du i sommras köpt hus i Sverige. Jag blev bara lite nyfiken på i vilket land du bodde innan. ps. Tack för allt intressant du skriver om.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kikade förbi och tänkte att jag kunde förklara hur vår växling fungerar.

  När du lägger en order så ser du ett preliminärt belopp som baseras på en kurs som tankas in dagen innan mellan 22-23. Vi utför sedan växlingen för alla våra kunder samtidigt när den lokala marknaden har stängt. På notan som skapas under natten så kan man sedan se vilken kurs man fick.

  Själva växlingen görs med en spread på 0,5% (0,25% åt varje håll från mittkursen) och mittkursen bestäms utifrån mitten av de köp/sälj-kurser vi får från den bank vi växlar med. Den är i princip samma som de du ser i marknaden om du följer valutaparen via vår hemsida.

  Hälsningar,
  Daniel, Avanza Bank

  SvaraRadera