torsdag 25 oktober 2012

Lära om oljeborrningMer bra videos från samma källa finns här:

3 kommentarer:

 1. Tror du att man kan öppna ett aktiekonto i ett annat land tex. någonstans i Asien, i annan persons namn,(som man litar på:) och samtidigt kunna sköta handeln via internet från Sverige..för att ej behöva bidra med en onödigt hög skatt i det här socialistlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt mig svara så här efter att jag först konstaterat att jag dömmer ingen med den ideologiska åsikten:

   Sverige är idag ett land där skattetrycket sakta faller (iofs från världens högsta) dvs i en värld där mkt går åt fel håll så håller Sverige upp ett föredöme att det går att reformera sig bort från för stor statlig sektor...

   Vad gäller skatterna som berör oss så kan man absolut klanka på den direkt felaktiga 30% kapitalskatten (fel för att den är för hög internationellt sätt och fel därför att den inte tar hänsyn till att kapitalvinst till stor del ersätter för inflation och till skillnad från lön inte är säker)

   MEN denna 30% skatt är för de flesta inte aktuell då vi i Sverige har det för alla parter UTMÄRKTA systemet med KF och ISK-konto som fungerar som en schablonbeskattning vilket ger rimlig skatt och minimal arbetsbörda (och inte minst viktigt för staten, ger stabil inkomst/budgeteffekt).

   Att då, med detta väldigt lyckade svenska system, ta risken att ge sig utomlands med dolda konton, ja det skulle jag direkt avråda från. För mig är det ekonomiskt ologiskt även ur privatpersonens perspektiv redan före vi börjar diskutera risken att åka dit.

   När det är sagt så kan man bara beklaga att Avanza och NN missbrukar sin oligopolsituation och inte ger oss valutakonton för Kanada handel. Dom förtjänar verkligen att förlora sina kunder pga det (även om dom har andra bra bitar). När/om en ny aktör kommer och ger oss det så tycker jag att det är viktigt att så många som möjligt då belönar den aktören och byter även om då NN & Avanza då blixtsnabbt ordnar det....

   Radera
 2. Jo en sak till, jag skulle om möjligt ännu mer varna dig för att öppna och sätta in pengar på en annan persons konto. Om vi bortser från mina erfarenheter så kan jag nämna att jag de senaste åren sett 3 personer som jag direkt kan komma och tänka på som bränt rätt stora pengar på att lita på nära vänner eller t.o.m familj i form av lån/investeringar.

  Dvs... gör det inte... om jag ska vara ovanligt rak i en ovanlig rekommendation...

  SvaraRadera