tisdag 25 september 2012

Röd, Brun och Grön extremism

brukar oftast hänga samman med låg utbildningsnivå. Illustreras väl ganska väl i nedanstående bild som är lånad från http://www.divergingmarkets.com/

6 kommentarer:

 1. Såg att (sd) hade 8,8% i en opinionsmätning nyligen, och hos dessa är nog utbildningsnivån låg. De kan mycket väl få 10-12% i nästa val.

  /RoyKeane

  SvaraRadera
 2. Jag skulle aldrig i livet rösta på SD då deras politik liksom kommunisterna är kollektivistisk och därmed tvärtemot min åsikt att individen ska få större frihet på bekostnad av staten. D

  Det hindrar dock inte att jag är kritisk till svensk invandringspolitik. Min erfarenhet är för övrigt att det är även de flesta invandrare som etablerat sig i landet. Trots den kritiken så är det för mig solklart att den invandring vi haft har varit positiv, framöver borde vi dock kunna göra den till en ännu mer positiv faktor genom att höja andelen som snabbt kan bli klara bidragare på bekostnad av dom som blir bidragstagare. Det då både genom urvalsprocedur (typ Kanada & Australien) och att justera svenska systemet.

  Min åsikt är att Sverige måste bli attraktivare för människor som vill skapa genom att arbeta och spara och betydligt mindre attraktivt för människor som vill leva på samhället. Om man rättade till dom bitarna så skulle vi snabbt upptäcka att vi lockade till oss en större andel invandrare som vill bygga ett bra liv för sig och sina familjer i ett dynamiskt växande Sverige.

  Att Aftonbladet pratar om "Nya hårda Sverige" tyder på att det ändå går åt rätt håll. Att inte lära sig svenska och leva mer än säg 2 år på sosseialbidrag borde vara omöjligt t.ex.

  Rutavdraget och sänkt restaurangskatt är också sånt som "gratis" skapar de oerhört viktiga ersättningsjobben till de lågutbildade jobbtyper som MÅSTE finnas i ett samhälle och dessutom gör Sverige till ett trevligare samhälle att leva i och rättar till det som pga högskattesamhället kort och gott har fattats jämfört med andra länder.

  Skojigt nog så kom ju också besked nyligen att den sänkta restaurangmomsen skapat mycket nya jobb och RUT såg jag att (S) inte längre vill ta bort. Dvs vi kan lägga det till listan som innehåller saker som annan TV än SVT 1 & 2 samt reklamradio till saker där S släpats in i verkligheten och tvingats acceptera vad som borde varit självklart från början.

  (Disclosure: Jag använder inte RUT-tjänster och är ingen storförbrukare av restaurangtjänster)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller en sd-sympatisör men svensk invandring/integrationspolitik är en katastrof, och det är klart att sd kan locka många med enkla lösningar här. Sen vet vi ju vad många andra politiker egentligen tycker, när kameran är avstängd, särskilt de till höger. Högerstyrda kommuner med låg skatt och låg arbetslöshet vill ju sällan ta emot invandrare, för de har ju inga bostäder. Och att höja skatten för att bygga bostäder är ju otänkbart. Och sen vill ju de som kommer hit bo med sina landsmän, i områden där integrationen inte fungerar. Det finns väl stadsdelar i sverige där det inte bor en enda infödd svensk, vilket skapar många problem. Ett alternativ är att varje kommun tar emot det antal som svarar mot folkmängden.

   /RoyKeane

   Radera
  2. Den typen av invandring du verkar prata om där är ju den jag vill minska ner. Den typ av kvalificerad invandring som jag vill öka har inget behov av att "tvingas på" olika kommuner utan handlar mer om att individerna som kommer till Sverige bosätter sig som alla andra, någorlunda nära var dom ska arbeta etc. Som fria individer som kommer till Sverige på klara premisser att dom är varmt välkomna att arbeta och bidra till att landet blir alltmer expansivt.

   Den typen av invandring jag vill minska har egentligen inget med etnicitet eller religion att göra utan är mer ett konstaterande att vi behöver fler produktiva människor som just vet att dom kan komma hit på vissa villkor som t.ex att ha klart arbete eller startat företag eller ekonomisk situation så att dom inte belastar samhället första 5 åren etc. Som Kanada och Australien alltså.

   Att invandring ses som ett problem beror på att vi enbart har hög flyktinginvandring och i princip noll invandring av typen som smartare länder har. Har familj på Ericsson som berättar om ett helvete med invandrarverket när man ska få in kvalificerad arbetskraft vilket det som sagt inte är för en del andra grupper utan att peka ut någon som problemgrupp.

   Radera
  3. Jag vet inte om du noterat det men (ett andra) pass är något rätt eftertraktat i världen och svenska pass är bland det attraktivaste.

   Likaså är vår kapitalförsäkrings/ISK lösning en våt dröm för många nordamerikaner.

   Kort sagt, om vi hade en möjlighet att söka uppehållstillstånd och medborgarskap baserat på tillräcklig förmögenhet och avstående av sociala förmåner 5-10 år så skulle vi nog få ett enormt inflöde av kapital och med det skatteintäkter. Kombinera det med sänkt företagsbeskattning som borgarna nu tittar på och du har underlaget för att Sverige blir en rejäl konkurrent om även kapitalstarka entreprenörer från Kina och Indien som utan tvekan skulle kunna sätta snurr på saker.

   Kort sagt, det är inte självklart att Sverige alltid ska ta de människor som inte lärt sig skriva sitt eget språk etc.

   Radera
 3. Visst vore det fantastiskt, men sverige verkar ha kört fast i väldigt stor anhöriginvandring och medianen för en invandrare att bli självförsörjande är 8 år. Vilket inte är konstigt om du kanske bara har gått ett par år i skolan.

  Ska vi locka hit den typen du föreslår, så krävs högre löner och sänkta skatter. Sverige är ett rent och säkert land och har många fördelar, förutom klimatet.

  Dagens invandringspolitik är bara det logiska resultatet av den politik som förts de senaste 30 åren. Det har inte funnits något tillväxtfokus.

  Om någon poliker skulle föreslå det du förspråkar skulle mediedrevet ha avsatt vederbörande inom 24h. Att minska på icke-sjävförsörjande invandrare är oerhört kontroversiellt.

  /RoyKeane

  SvaraRadera