fredag 28 september 2012

Rekommenderade 25 minuters tittande (huvudfokus Kina)

McAlvany levererar mkt väl genomarbetat material igen. Uppföljaren till denna videon för några månader sedan.


9 kommentarer:

 1. Hej OB

  Kan du berätta lite mer om varför du tror på ditt nya innehav (Atacama Pacific ) och vad du förväntar dig av aktien? Vad har du för GAV?

  SvaraRadera
 2. Jisses, du var snabb... Om du finns på min maillista så fick du just en extern mäklaranalys på det bolaget + lite kommentarer från mig om vad som är möjliga problem för dom (kort sagt varför jag har några procent av portföljen snarare än tiotals...). Jag handlade min lilla portföljandel på 3.50 cad häromdagen.

  SvaraRadera
 3. Tack för svar. Hur gör jag för att hamna på din maillista?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ju inte ständigt hålla på att administrera den så jag håller den oftast stängd. Men visst, vi kan köra en lucka där man kan anmäla sig fram till börsens stängning kl 22 ikväll. Dvs man letar upp kontaktrutan uppe till höger, hämtar fram min e-mail och mailar mig sin mail så adderar jag de som kommer in kommande timmar samt mailar över dagens utskick. Maillistan är för övrigt anonym på det sättet att ingen förutom jag ser övriga mottagare.

   Radera
 4. Har försäljningen i Aberdeen med Sullidens senaste PM/feas att göra?

  Har ej läst detta men Otto Rock var ju inte direkt nådig och jag kan hålla med:

  a) Inga tillstånd än, vilket kan fälla hela projektet och göra det i princip värdelöst. Detta är det största problemet.
  b) produktion tidigast om 3 år, dvs väldigt långt bort.
  c) Initialt bara 88k guld, långt ifrån 150-200k.
  d) Mcap på uppemot 300m CAD, sist jag kollade?? Otroligt övervärderat.

  /RoyKeane

  SvaraRadera
 5. Problemet är ju ibland att man måste reagera på pressrelease. Själva BFS studien publiceras nästan alltid 5-8 veckor senare. Men du har rätt att jag reagerade på det Otto skrev om bristen på action vad gäller miljötillstånden.

  Jag reagerade också på att M&I var så mycket lägre än det man initialt ska producera. Jag köpte och gillade konceptet att man startar försiktigt för att lättare komma i produktion och hålla ner Capex men nu ser det lite ut som att man kanske också gjorde det för att cash cost vid en större och "mindre high gradande" operation hade blivit en besvikelse för marknaden.

  Sen påverkades jag av att AAB med Sulliden BFS nu klar helt enkelt har blivit av med en trigger, inte bara i att BFS är publicerad utan att den genom sitt innehåll kanske minskade chansen som jag känner... att dom blir uppköpta och då sitter AAB med ett enormt SUE innehav för lång tid framöver.

  Jag håller också med Otto att det såg ut som insiderhandel när SUE föll trots den starkt stigande marknaden vi såg. Skulle dock inte bli förvånad om "insidern" (jag tror AAB klarar sig ifrån insiderklassning i systerbolagen vilket är märkligt isåfall) inkluderar AAB som då köpt DSM aktier för pengarna...

  Slutligen behövde jag pengar för att köpa Lydian aktier igår.

  SvaraRadera
 6. Ska tillägga att största värdet och det marknaden möjligen inte fattat i AAB är deras andel i Premier Royalty.

  Jag kan dock inte bedöma om dagens värdering efter dubbel är rimlig eller ej (dom handlas under annat namn än så länge). Vore det bara att bedöma AAB så är det inte säkert att jag hade sålt men man måste ju nu också bedöma hur nya AAB+DSM är värderat och rabatten i DSM har ju rasat i takt med att kursen gått starkt och REE priserna singlat ner lite till. Vidare så påverkas jag i DSM & REE fallet av att min syn på Kina's ekonomi är mörkare än tidigare.

  Det var inget solklart case att sälja ut AAB men jag tyckte jag kunde använda pengarna till företag som jag känner lite större förtroende för om jag ska vara helt ärlig samt få mer klar viktning mot guld-silver än vad nya Dacha kommer ge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag nu ändå lägger motivationen till AAB försäljningen så kan jag ju då tillägga att jag med misstänksamhet sätt hur AAB handlats långt under teoretiskt budvärde.

   Som jag skrivit så befarar jag att i samma ögonblick som jag skulle få DSM istället för AAB så skulle superstarka DSM köparen försvinna... dvs att det var AAB som var mäklare 1.

   Radera
 7. Oj, det blev ett uttömmande svar. Det har ju noterats här på bloggen tidigare att något inte stått rätt till i handeln med Dacha/Aberdeen, så det är ju naturligt att välja ett bättre alternativ. Jag är förvånad att ingen lagt ett bud på Lydian, kanonprojekt och en kurs som inte rusat iväg. Är det östeuropa/armenien som avskräcker? Jag äger iaf.

  /RoyKeane

  SvaraRadera