torsdag 13 september 2012

QE3 dagen?

Jag har undvikit att hålla på att spekulera alltför mycket om vad FED ska göra eller inte göra. Jag har inget behov av att kunna säga "vad var det jag sa" och jag har ingen lust att hålla låg profil eller förklara varför jag hade så fel :-)....

Istället har jag pekat på det absurda i att vi måste lägga så mycket fokus på sånt här istället för att fokusera på bolagens fundamenta.

Inget av detta hindrar att jag med intresse läser vad andra tror och justerar min riskprofil främst utifrån att vi har tillräckligt med likviditet för att kunna leva med det beslut som gubbarna beslutar oavsett kortsiktiga börseffekter.

Ett sätt att följa spekulationerna är ju att läsa bloggrullen till vänster och här är ett intressant utdrag samt full länk:

“The committee intends to purchase a further $xbn of Treasury and agency mortgage-backed securities per quarter until incoming information points to a substantial improvement in labor utilization rates in the context of price stability.”
You get the idea.
Bottom Line: QE3 is expected, but more important is the message that comes with it. To be most effective, the Fed needs to link open-ended policy explicitly to the economy, thereby removing the uncertainty associated with the previous arbitrary programs. I think anything less should be viewed as a dissappointment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar