fredag 14 september 2012

Kitco intervjuar Endeavour's VD (Avion)

Video.

Sen har vi förstås presentationen från Denver som väl de flesta sett.

Tillhörande PDF.

Jag och många med mig har nog runt 15-20% uppgång i Avion på rätt kort tid men mycket annat har också gått upp så relativt sätt med QE3 lanserat så tycker jag Avion som väg in i nya EDV är fortsatt bra bolag för mig att ha som storinnehav.

10 kommentarer:

 1. Endeavour verkar rätt billiga tkr jag. Jag har inte läst på alltför mkt men Mcap på 650m (fd) och cashflow på 150m (2012e) låter billigt bara de..

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde en mall i excel som hjälper till att hålla koll på hur portföljen är uppdelad. Ta dig gärna en titt!

  http://silferminken.blogspot.se/2012/09/portfoljfordelning.html

  SvaraRadera
 3. Jag har sålt mina avion och kommer att köpa endeavour istället för att slippa risken att uppköpet röstas ner. Minst (2/3 av avion rösterna) (1/2 endeavour rösterna) måste rösta för uppköpet. Jag läste på avions hemsida att styrelsen förbundit sig att inte aktivt verka för något annat uppköp samt att 1,1% av aktieägarna lovat att rösta för uppköpet.

  "All of Avion's officers and directors and certain other shareholders of Avion, holding, in the aggregate, 1.1% of the issued and outstanding Avion Shares, have entered into support agreements with Endeavour to vote in favour of the Arrangement, not to solicit other transactions and otherwise support the Arrangement, subject to certain permitted exceptions."

  SvaraRadera
 4. När äger omröstningen rum?

  /Björta

  SvaraRadera
 5. Omröstningen sker vid en extrainkallad stämma där datumet skall annonseras snart, förväntas vara 12 Oktober eller däromkring. Endevour kommer att rösta samma datum som Avion.
  Denna information finns på www.aviongoldcorp.com
  Ytterligare information kan finnas på www.sedar.com genom att söka på resp bolag.

  SvaraRadera
 6. OB vad tror du om omröstningen angående Endeavour's uppköp av Avion?

  Jag funderar på om inte kursen i Endeavour kommer sjunka initialt om uppköpet röstas igenom, respektive stiga om det avslås. Fast med tanke på QE3 och säsongsmässigt starkaste perioden för PM så kanske det blir uppåt oavsett omröstningen.

  Endeavour verkar lovande, efter ett uppköp tänker jag nog lägga 50%-100% av pengarna i Endeavour.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man alltid spekulera i.

   Om jag fattar dig rätt att du funderar på att lägga 50-100% i en aktie så skulle jag verkligen vilja avråda dig från det. Jag jobbar hårt med att inte tillåta mig själv ha mer än 20% i ett bolag (men misslyckas av och till som nu när jag har 25% vardera i två bolag).

   Att sprida risken över flera bolag, flera geografiska områden ger en gratis lägre risk. Finns rimlig ekonomisk teori om att ju högre risk en placering har desto högre avkastning ska man kräva (dvs därför ska värderingen i ursprungsläget vara lägre). Att diversifiera sig över t.ex 5 innehav som man har tid att följa är därför som sagt ett få samma förväntade avkastning till lägre risk.

   När det är sagt så kan man ju konstatera att nya Endeavour har gruvor i ett flertal olika länder och just har flera gruvor (lägre operationell risk) vilket är positivt.

   Ett exempel är nyheterna att Ivory Coast funderar på högre skatt på guldminers. Precis samtidigt som den nyheten kom ut så kom nyheten att Ghana där EDV redan idag har sin största gruva funderar på att ta bort en sådan skatt.... riskspridngning när den är som bäst.

   Radera
 7. Hej, ursäkta otydligheten. 50-100% av nuvarande Aviong Gold in i EDV.TO, dvs. om uppköpet av Avion för 0.89 Cad/aktie genomförs nu i oktober.

  Men däremot har jag ca 40% i Aurcana som dock framstår fair nu med alla goda nyheter och riskspridningen USA/Mexico.

  SvaraRadera
 8. TILL DIG SOM FÅTT TVÅ INLÄGG AVVISADE: Om du vill få en motivering och föra en diskussion så maila mig gärna till originalbraila@yahoo.com

  Rent generellt till andra som av någon anledning blir irriterade på mig eller vill fråga något. Det är okej att maila mig, det finns en kontakt ruta däruppe som ni sett.

  Tänk på att när ni lägger anonyma inlägg så har jag ingen möjlighet att kontakta er eller svara om jag inte publicerar inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä inte det nä... överraskande...

   Radera