måndag 10 september 2012

Denver Gold Forum

Länk för live, möjligen måste ni ange ett namn och en e-mail...

16.40 svensk tid dvs om ca 20 minuter börjar Endeavour sin presentation.

17.20 Sandstorm Gold

17.40 Rio Alto Mining

4 kommentarer:

 1. Tillstånden du väntar på i Minco Silver, när "beräknas" dom komma?

  Vad har du för tidplan/tankar i detta innehav?

  Johan

  SvaraRadera
 2. Jag har svarat på detta flera ggr tidigare.

  Kina är speciellt i det att det är svårt att få insyn i vad som händer och hur trovärdiga tidsplaner är (man kan tycka att det drar ut på tiden ja) och miljötillstånd är alltid en hotbild runt om i världen.

  Så länge som aktien handlades rätt nära kassan på ca 1 dollar (vi låg ju på 1.30-1.40 nyss) så hade vi ju dock både livrem och hängsle. I takt med att kursen går upp så ökar ju risken och jag lättar gradvis. Även om aktien med tillstånd på plats kommer rusa så finns det ju ingen "lag" som säger att jag måste vänta på det med hela mitt innehav när en aktie stigit över 50% på några månader.

  Jag skulle gissa att jag efter senaste försäljningarna har negativt ingångsvärde på kvarvarande aktier + då god möjlighet att handla på ev rekyler då jag inte alls är för tung i bolaget.

  Så tänker jag om Minco Silver. Jo en sak till, man får inte heller glömma att om ett bolag som Minco går jättebra medans ett fint bolag som Aurcana släpar lite, ja då är det ju attraktivt att skifta över lite. Så tänkte jag så sent som igår och fick in Aurcana aktier på så lågt som 1.05 medans jag minskade lite Minco som låg på plus för dagen på svag börs.

  Minco har gått upp över 50% på kort tid... sk itbra! :-)

  SvaraRadera
 3. Tack!

  Håller med Kina är ju lite speciellt, kör ungefär samma tradingtaktik som du.

  Bedömer du att beslut om tillstånden kommer i år eller pratar vi 2013?

  Johan

  SvaraRadera
 4. Ärligt talat så tvivlar jag på att ens bolaget vet svaret på den frågan och sättet att hantera den situationen är just att nyttja svängningarna i marknaden till sin fördel som jag ser det.

  Samt att ha flera attraktiva bolag man följer och justera vikt dem mellan beroende på hur rikligt prissatta dom känns för tillfället samt att då inte heller glömma möjligheten att hålla utökad mängd kontanter ibland i väntan på nästa möjlighet att öka i någon av dom till rabatterat pris.

  SvaraRadera