fredag 14 september 2012

Amerikanska valet och dess kandidater

Jag har tidigare skrivit lite om hur jag ser båda partierna i USA som dåliga. Republikanerna främst pga utrikespolitik och demokraterna främst från socialistisk ekonomisk inrikespolitik som smittar av sig på resten av världen.

Ur ett mer placerarperspektiv så är min åsikt att Obamavinst ger mig större anledning att äga guld och guldbolag då sannolikheten för att USA ska försöka återbygga sin ekonomi på sunda ekonomiska grunder är lägre vilket gör att anledningen att äga skydd mot pengatryckande ökar.

Så jag följer valet med intresse och Flexus skickade mig följande intressanta video på vad som hänt senaste dagarna och som berör ämnen vi varit inne på.

Politik och sparande är mer sammanknutet än någonsin tidigare.

2 kommentarer:

 1. Vilka sunda grunder ska republikanerna bygga upp landet på?

  SvaraRadera
 2. Det finns alltid en risk att du och andra inte läst vad jag skrivit tidigare och jag vill ju inte alltid upprepa mig... men för att sammanfatta:

  Jag tror inte på republikanerna eller att dom skulle bygga upp USA. Men det finns till skillnad från demokraterna där krafter (som trycks ner) som jag lättare skulle kunna se bygga ett samhälle där arbete och sparande gynnas mer än bidrag och skuldsättning. Typ sådant som skulle ge mig anledning att satsa på koppar och zink istället för guld därför att vi skulle få en bättre fungerande ekonomi & tillväxt.

  Skulle man börja med den typen av mer arbete, sparande, investeringar snarare än lån, konsumtion, bidragssamhälle så skulle jag alltså inte längre se guld som lika attraktivt och jag misstänker att blotta rädslan för en sådan utveckling skulle kunna tvåla till guld rätt hårt om Bernanke får sparken efter valet.

  Säkert kortsiktigt tills folk ser att vi fått en ny "offentlig sektor republikan" som kramar offentliga krigsutgifter men ändå. Kortsiktiga svängningar kan vara rätt smärtsamma dom med.

  SvaraRadera