tisdag 14 augusti 2012

Låt oss titta in hos centralbanken...

3 kommentarer:

 1. Tack för en super bra blogg! Jag använder den varje dag för informationssökning och jag ser fram emot att läsa dina tankar och följa dina investeringar.

  Keep up the good work!

  /David

  SvaraRadera
 2. Hur kommer det sig att när guldpriset sjunker så är det allt som oftast genom en spik ner? Varför är inte mönstret en kurva ner över tiden? Dessutom kommer den här spiken ner nästan alltid vid samma tid på dygnet. Vilken marknad är öppen då? Visst är det härligt när de fria marknadskrafterna får råda?

  Om några stora aktörer går samman (på någons uppdrag) och vill hålla priset nere på guld, vad är det då som hindrar dem från att sälja papper som det står guld på till varandra? Runt, runt och åter runt till varandra...

  Vad hände med den person som i London berättade om manipulationen i ädelmetallerna, den s.k. Whistle Blowern? Har det lett till något? När guld droppade 100 dollar, hände det något i någon rättslig instans? Varför är det ingen som gör något? De mörka krafterna behöver ju inte ens spela skådespel, de kan agera mitt på ljusa dagen eftersom inget händer.

  Vi vet ju alla hur guldpriset har rört sig det senaste decenniet. Samtidigt har en investerare som legat lång i guld under de timmar då handeln i New York är öppen FÖRLORAT 70 % av sin investering. Detta är horribla fakta. Antingen finns det envisa och korkade investerare som gillar att om och om igen förlora pengar eller så finns det mörka krafter som gör vad som krävs för att uppnå sitt mål. You decide!

  SvaraRadera
 3. Man kan ju diskutera detta fram och tillbaka och det är ju bra att folk jagar efter det... för jag tror absolut det går att styra marknader om man är en stor aktör.

  Men när det är sagt så är detta de villkor vi har att jobba med och det är värt att påpeka att för mig så blir små och stora nedgångar, svängningar etc allt viktigare sätt att tjäna pengar genom att sälja en bit upp, gå likvid, handla på svaga dagar, jobbar för att få ner mitt GAV etc.

  M a o, om det finns mönster som går att förstå så går det också att vända dom till sin fördel....

  SvaraRadera