torsdag 23 augusti 2012

Amerigo analys

Världen har förändrats sen jag för O B Research tog fram Amerigo som bolag för den som önskade exponering mot koppar och jag äger inte aktien idag även om jag med intresse följer den.

Här är en aktuell analys för den som vill uppdatera sig. Ett tips är att ha hårt fokus på chilenska el priser om ni ska följa bolaget. En huvudpoäng är att torka skapat väldigt höga priser senaste året men att bolaget går in i väldigt förmånligt bundet avtal (skrivet för kanske 2 år sen) per januari 2013.

Men tänk på att koppar som andra basmetaller är ett derivat på Kina's tillväxt och i andra hand världsekonomin i stort.

På ett annat ämne kan vi konstatera att Endeavour i Australien idag stängde på 2.01 AUD eller motsvarande 2.09 CAD vilket gör att budet på Avion är värt drygt 76 cent per imorse. Avion är ju mitt klart största innehav och kanske tillsammans med oljebolaget Mart de bolag jag gillar bäst i dagsläget vid dagens kurser.

Jag har problem med Kitco både här och där så det kan ju vara läge att lägga ut alternativa guldlänkar inför vad som troligen blir en dag med hårt tryck på deras hemsida:

Länk 1.

Länk 2.

Jag äger för tillfället inga Dundee Mining men den som gör det kan fundera över vad följande just inkomna nyhet om dotterbolaget Deno Gold skulle kunna innebära för deras verksamhet i Armenien (gruva 2 utöver Bulgarien). Troligen inget allvarligt och jag kan inte läsa hela artikeln... men nu känner ni till det i allafall.

Armenia suspends Deno Gold explosives license


ARMENIA-MINING-COMPANY-LICENSE YEREVAN. Aug 23 (Interfax) – The Armenian government has suspended Deno Gold Mining’s license to produce explosives and explosives equipment used in mining. Artur Osikyan, the country’s …

Jag kan också nämna att Flexus för den som inte sett det har svarat på kommentarerna på hans blogg nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar