fredag 29 juni 2012

Synpunkt från läsare om Orvana

"Tjena!

Vad säger du om nyheterna från Bolivia? Orvana exempelvis är ju ev drabbat..."

Jag kan ju tyvärr inte ta bort möjligheten att "kommentera" på "contact sidan" så jag upprepar att jag inte har något emot "off topic" inlägg/frågor efter mina bloggar. På det sättet ser alla frågan vilket är bättre.

Till Orvana, jag har ju tidigare sagt att jag gärna vill ha sommaren på mig innan jag på allvar tittar om dom kommit ur den rävsax i form av för mig oacceptabelt svag balansräkning som dom hamnat i.

Nyheterna från bolaget med duktiga Bill och Agne i spetsen har dock varit klart goda så det ljusnar. De på min research lista har också fått externa analyser som just tittat närmare på det faktumet.

Vad gäller Bolivia så är min åsikt att huvuddelen av värdet i Orvana ligger i den allt bättre fungerande gruvan vid EVBC Spanien som jag tidigare besökte tillsammans med Sredna på OBR tiden. Med andra ord, jag tror inte Orvana´s kurs skulle falla ens 10% om UMZ Bolivia nationaliserades. När det är sagt så är min bestämda uppfattning att UMZ enheten ligger alldeles för avsides och är alldeles för komplicerad metallurgisk samt är för liten för att vara intressant för socialister att nationalisera. Skulle dom ändå göra det tror jag den skulle vara nedlagd inom 12 månader vilket jag misstänker att arbetarna på arbetsplatsen inser. Det finns gott om exempel i Bolivia på att det just är arbetarna som har veto på dessa frågor.

Det är min åsikt och således är det inte hoten från socialister i Bolivia som gör att jag avvaktar med tyngre positioner i Orvana, det är fortsatt balansräkningen (som dock rimligen nu håller på att gradvis tillfriskna).

Låt mig här också passa på att länka till ytterligare en intressant artikel om Minera IRL på Mineweb. Läsvärd för alla som överhuvudtaget följer Peru som miningland för övrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar